Hvordan påvirker bokomslaget deg som leser? Betyr det mye for boken, og velger du bøker pga pent omslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 24 svar.

[ Slettet av bruker ]

Bokomslaget betyr veldig lite for min del. Men sier på ingen måte at jeg ikke kan bli tiltrukket/falle for et bokomslag, det kan jo skje. Jeg faller vel heller for omtalen av en bok..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter jeg gikk over til å lese ebøker så betyr ikke bokomslaget noe særlig for meg. Jeg kjøper i all hovedsak bøkene etter reviews på nettet og anbefalinger fra andre som leser samme sjangre som meg.

Tidligere var jeg imidlertid veldig påvirket av bokomslaget. Iøynefallende bokomslag fanget blikket mye bedre enn navnet på en (for meg) kjent forfatter.

Det morsomme er imidlertid at jeg er blitt mye bedre til å prøve ut nye forfattere etter jeg sluttet å henge meg opp i bokomslaget som blikkfang. Jeg gjør nå mer research før jeg kjøper bøker. Det er både mer interessant og gir meg mye høyere uttelling på antall suksess-kjøp :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I utgangspunktet betyr et fint/spennende/anderledes bokomslag ingenting for meg. Jeg elsker å leite etter bøker på bruktbutikker og de bøkene jeg finner der mangler gjerne bokomslag.

De få gangene jeg er i bokhandelen bare for å kikke så kan et boksomslag være det som gjør at jeg plukker opp en bok. Da blar jeg litt i boka, leser bak på omslaget og fenger alt dette så kan det bli et kjøp. I disse tilfellene (som er få) har bokomslaget spilt en stor rolle siden det fikk meg til å ta opp boka og som endte med at jeg kjøpte den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du, bokomslaget var det som fikk meg til å begynne å lese bøker. Jeg var i New York på en bokhandel, og plukket med meg 8 bøker som hadde et omslag som appelerte til meg. Etter det har jeg ikke sluttet å lese...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hender helt klart at jeg blir tiltrukket av et slående bokomslag. Jeg ser også hvor mye utseendet betyr for hvilken bok barn velger. Anonymt, kjedelig eller et omslag som ikke treffer målgruppa kan føre til at et godt innhold ikke når fram, dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det betyr mye mer enn jeg skulle ønske det gjorde. Jeg synes veldig mange nyere romaner ser ganske så kjedelige ut, hvis de i tillegg har en kjedelig tittel så går jeg ofte rett forbi...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror bokomslaget betyr ganske masse sånn ubevisst for meg. Hvis jeg står og ser på flere bøker enten på bibliotek eller bokhandel så går man automatisk bort til den boka og ser på den. Men det betyr ikke så masse om jeg vil lese den. Jeg leser svært sjelden bøker fordi de har et pent omslag. Så omslaget er viktig for at jeg skal oppdage den og mindre viktig om jeg skal lese den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokomslaget er viktig som førsteinntrykk for en ukjent bok. Spesielt viss jeg er i en bokhandel og bare går og titter i hyllene er bokomslaget ofte avgjørende for at jeg plukker opp boka. Et bokomslag som klarer å fange oppmerksomheten min gjør at jeg plukker opp boka for å kikke nærmere på den, mens et kjedelig bokomslag kan føre til at jeg heller plukker opp en annen bok.

Men når jeg leser en bok, eller er på utkikk etter en bestemt bok, så betyr omslaget nada.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Omslaget har noe å si, det kan være grunnen til at man plukker opp en ukjent bok. Jeg setter også ekstra pris på vakre omslag, eller omslag som gjenspeiler bokens innhold godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er jeg å kikker i en bokhandel så betyr bokomslaget en del, hvis boka har et omslag som tiltrekker oppmerksomheten min så er sjansen for at jeg leser bakpå (eventuelt inni) my større. Men selvsakt har ikke omslaget noe å si hvis historine virker spennende og interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om jeg ser etter en bok jeg har lest mye om, og ønsket meg, så betyr ikke omslaget noe som helst. Om jeg derimot bare er ute for å titte, da kan forsiden bety en del, jeg velger nok ikke en bok på grunn av omslaget, men om det tiltrekker meg er det større sjanse for at jeg vil vurdere boken.

Om jeg handler i bruktbutikk, så har ikke alle bøkene baksidetekst. Da kan jeg finne på å kjøpe en bok bare fordi den er vakker å se på, eller fordi forfatteren hadde et morsomt navn, eller tittelen var spennende. Men da koster kanskje boken 10 kroner, så da gjøre det ikke så mye om boken skulle vise seg å være dårlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan glede meg veldig over fine, vakre omslag, men det har ingen betydning for mitt valg av bok.

Når det gjelder barn derimot, ser jeg at omslaget/ forsiden har meget stor betydning. Det er så mye bra bøker for ungdom (ca. 12 år og oppover) som utstyres med lite tiltalende eller altfor barnslig omslag. Mange styrer dermed hardnakket unna, og bøkene når ikke det publikum de burde. Jeg skulle ønske forlagene kunne innse dette. Sukk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig lite, på grensen til ingenting. Det som gjør at jeg legger merke til bøker er titlene de har. Deretter det som står skrevet om handlingen av boka. Bilder, farger og sånt spiller ingen trille.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klart omslaget betyr mye, det finnes jo dem som kjøper vin etter de vakre etikettene også...Ideelt sett skal omslaget virkelig si noe om innholdet og være en appetittvekker - og det kan gjøres på mange måter, et for meg godt eksempel er "Guide til den danske høyfjell" skrevet av en nordmann, grafisk vakkert og selve formatet følger opp innholdet ved å være et tverr-format og ikke et høydeformat, meget, meget bra. Selv har jeg en sen utdannelse i grafisk design og har jobbet en del med det, så jeg er nok predestinert til å være opptatt av det. Et morsomt eksperiment, og det har vært gjort, er å lage omslag som er tvert imot innholdet - "Se og hør" grafikk til seriøse ting osv. Konklusjon: For meg betyr det mye, og på mange nivåer, tenk bare på de gamle, vakre bøkene dere sikkert har hatt mellom hendene alle sammen. Men bare utseende og ikke noe innhold - det holder vel ikke for oss her inne....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg betyr omslaget lite og ingenting. Som all reklame så vil nok et oppsiktsvekkende omslag i en bokhylle gjøre at jeg kikker på den, men ikke noe mer enn det. Når jeg hører andre snakke om hvor "fin" den og den boka er å se på så må jeg innrømme at jeg ikke har peiling på hvilke omslag de ulike bøkene mine har. Heller ikke mine yndlingsbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ditt bokomslag, på den nye romanen din er flott. Romantiskt og vakkert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker er fint som interiør ved siden av rollen som opplevelsesgiver, men jeg baserer nok ikke et bokkjøp fullstendig på omslaget. Klart vil et oppsiktsvekkende omslag tiltrekke seg større mengder oppmerksomhet enn et mindre oppsiktsvekkende omslag. Oftest passer jeg likevel på å rulle blikket fra ende til ende på hver hylle under mine bokhandlerbesøk. De fleste av bøkene mine står i bokhyllen min, men der er det ikke plass til alle sammen – noen står i stabler oppå den. Da er det fint både å ha plass til interiør og noen stilfulle omslag som får bruke den. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper som regel bøker på grunn av baksidetekst og omtaler, men fine omslag frister uten tvil. Jeg blir ekstra fornøyd med kjøp av bøker som både virker gode og er fine. Stygge omslag kan få meg til å stusse på om jeg skal kjøpe boken, og nydelige omslag kan få meg til å lure på om jeg skal kjøpe en bok jeg i utgangspunktet ikke ville ha.

Fine bøker får jeg alltid lyst å kjøpe, men på grunn av plassmangel hjemme klarer jeg som regel å holde meg til å kjøpe bøker jeg er sikker på at jeg vil lese. Men det har hendt at jeg har kjøpt finere utgaver av bøker jeg allerede har stående i hyllen. Da har den styggeste utgaven gått til Fretex eller venner/familie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som betyr noe er det som står skrevet på det, ikke bilder, tegninger og den slags. Jeg kjøper bøker ut fra tittel og beskrivelsen av boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nesten litt flaut å innrømme det, men for meg betyr omslaget mye. Jeg kan faktisk la være å kjøpe ei bok hvis den bare finnes i pocket-utgave eller har et virvar av skrikende farger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gjort noen spontankjøp med tanke på at jeg likte omslaget. Det er ikke slik at jeg kjøper en bok kun på grunn av hvordan omslaget ser ut, men det at boken ser forseggjort ut kan føre til at jeg vil ta den ned fra hyllen for å bla litt i den. Det siste av slike kjøp var Baroque Cycle triologien til Neal Stephenson. Så pene omslag med fine farger og gjennomført layout. sikle Er omtrent halvveis i første bok og har ikke blitt skuffet så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må nok innrømme at jeg har flere vakre bokomslag i hylla mi, innkjøpt nettopp på grunn av bokomslaget... Noen levde opp til forventningene, noen sprengte forventningene og gikk langt over dem, mens noen skuffet... Syns av og til det er spennende å kjøpe bøker på den måten. Men etter at jeg kom meg inn her, er det jo så mange bøker jeg har hørt om at jeg vet litt om veldig mange bøker. Dermed har det blitt lettere å velge en bok, for når en bok både har et tiltalende bokomslag og en har lest gode bokomtaler om den, ja, da er jo valget enkelt, ikke sant?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis jeg i forkant ikke har bestemt meg for en bestemt bok, kan det hende at øyet faller på et spennende omslag. Om det gjør at jeg velger boken tror jeg ikke, men det gjør nok heller mer at jeg vurderer den i større grad.:o)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

mgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin Fjellheim