Er det noen som har tips til gode bøker med litt makaber eller bestialsk vri?

Jeg er ikke altetende, egentlig litt kresen, og ønsker i hovedsak en god historie med makabre/bestialske detaljer. Jeg har lest mye innenfor denne ”sjangeren” og kunne nå tenke meg litt hjelp for å finne noe nytt og forhåpentligvis bra.

Av forfattere jeg allerede har lest kan nevnes, Edgar Allan Poe, Nygårdshaug, Bataille, Frobenius DeSade, Bulgakov, Roald Dahl, Gaiman, Lovecraft, Burgess, Bjørneboe og en god del vampyrlitteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Tror ingen har foreslått Parfymen av Patrick Süskind, men du har muligens lest den? Anbefales:) Meget spesiell og til tider meget bestialsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg anbefale "Der lyset slipper inn " av Gabriel Michael Vosgraff Moro. God historie, men med en del makabre detaljer. Akkurat den "biten" syntes nå ikke jeg noe om da. Men jeg likte selve historien som er fra Venezia i begynnelsen av 1500-tallet. På første siden i boka er det tegnet et dødningehode og blar du 2 blad like før historien begynner siteres ....."Vi tiltrekkes av det forbudte og begjærer det som nektes oss".....og ..... historien begynner : " Folk har begynt å samle seg på plassen der henrettelsene skal finne sted......" Tror dette må være en bok for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser "Glitterscenen" av Monika Fagerholm. Her er det mange undertoner, om ikke bestialske, men mennesker dør/blir skadet og alt går tilbake til en ung jentes død, som ingen helt kan forklare. Kan ikke si mer, er midt i boka... Etter hvert som historien skred fram ble spørsmål besvart, men ønsket om at boka snart ville ta slutt ble framtredende. Mange navn og historier. En bok om moral vil jeg si den var.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

La den rette komme inn, som før nevnt her. Og jeg leste for lang tid tilbake en bok som het Jack and Jill av James Patterson. Den var bestialsk. Ellers er jo Nesbøs Panserhjerte nokså detaljert til tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest "La den rette komme inn"? Det er den beste vampyrboka jeg har lest. Den blander på elegant og besnærende vis realisme- og grøssersjangeren. Uhyggelig god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest, bare sett filmen faktisk. Godt tips! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Vampyrbøkene til Anne Rice (Interview with the vampire er den første)

  • "The first law" serien til Joe Abercrombie ("The blade itself" er den første). Dark fantasy.

  • Felix Castor-bøkene til Mike Carey. En slags kriminalserie med en eksorsist i hovedrollen, og zombier, varvesener og diverse i birollene.

  • Det aller meste av Stephen King

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bunny Munroes død og Eselet så herrens engel av Nick Cave. Og bøkene til Nicolai Frobenius, bla Jeg skal vise dere frykten, og Den sjenert pornografen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Bunny Munroes død av Nick Cave, men ble ikke så veldig begeistret. Er Eselet så herrens engel i samme gate, eller vil jeg muligens kunne bli mer revet med av den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en helt anderledes bok. Enda mer Cavse'sk enn Bunny Munroe. En skrekkroman og mytisk epos. Boken spenner over en hundre år lang voldsmettet og mirakuløs historie om religiøs vanvidd, lynsjing og blodskam i et oppdiktet amerikansk utkantsamfunn. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha, det hørtes mer fristende ut, ja :) Må nok putte den på lista også da skjønner jeg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fuglemannnen av Mo Hayder. Den er virkelig makaber og en av de beste krimbøkene jeg har lest på lenge:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, Tokyo er skikkelig makaber. Det er et godt forslag av Insomnia:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du MÅ lese Nekronauten av Lajla Rollstad. Debutroman med så inmari pang! Og makaber så det holder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På ingen måte særlig sikre tips siden jeg ikke har lest noe av dette selv enda, men alt sammen står på leselista mi, og jeg ser for meg at noen av disse kanskje kan være i rett gate.

  • The Wasp Factory av Iain Banks
  • The Cement Garden av Ian McEwan
  • The Invisible Man av H.G. Wells
  • Pale Fire av Vladimir Nabokov
  • Child of God av Cormac McCarthy
  • The Haunting of Hill House av Shirley Jackson
  • The Killer Inside Me av Jim Thompson
  • De skrekkelige barna av Jean Cocteau

Dessuten må nesten Bret Easton Ellis og Chuck Palahniuk også nevnes. Både American Psycho og Haunted kan kanskje fungere. Choke kan muligens også passe inn.

Til slutt kan jeg nevne Parfymen av Patrick Süskind. Den varierer mellom å være rimelig ekkel og grotesk, og helt ekstremt absurd og vanvittig. Men først og fremst er den en rimelig solid roman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg glemte visst å nevne Poppy Z. Brite. Vil tro at det er gode sjanser for at du liker henne ettersom du liker Gaiman. Drawing Blood og Exquisite Corpse kan anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra liste! Her er det jo masse å sjekke ut. Ser at Cormac McCarthy er nevnt flere ganger, så der kan man jo kanskje starte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blodmeridianen av Cormac McCarthy. Har ikke lest den selv, men denne skal visst være veldig makaber. Men vet ikke helt om jeg er på riktig spor av hva du er ute etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det spørs hva du legger i ordet/begrepet bestialsk.

For klassikere så anbefaler jeg Frankensteain av Mary Shelley. Så at du hadde mye gammel litteratur(vil heller kalle den tidløs, men, men) så jeg regner med at denne vil falle i smak.

For en litt annerledes type "makaber" så vil jeg anbefale George R. R. Martins bokserie "A Song of Ice and Fire". Er for lat til å skrive mye om denne, men her er det ikke et klart skille mellom hvem som er god og ond. Skal ikke si så mye mer enn det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Frankenstein er lest, men George RR Martin er herved satt på leselisten. Ble faktisk anbefalt den for noen år siden, men så falt den ut av hodet..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødEli HagelundTor-Arne JensenBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldPiippokattaRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineHarald KInger-LisealpakkaBookiacKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahTheacathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergNtotheaSynnøve H Hoel