Som adoptivmor til ei flott kinaprinsesse MÅ jeg jo bare få med meg denne. Kanskje ett og annet å (ikke) lære???

Guri Hjeltnes: Tigermamma på hogget Publisert 20. januar 2011 Har du noen gang kalt barnet ditt «søppel»? Eller nektet det å ligge over hos venner? Nektet TV, dataspill og skoleteatret? Eller har du nektet barnet ditt å gå på do og kommet med trusler om det ikke lærte pianoleksen perfekt? http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1003/subcat1018/thread120603/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Leste artikkelen i Aftenposten i helga, og jeg er nok alt annet enn en Tigermor - mer en Pusemor som skryter og koser... Tigermødres krav blir litt fjernt for oss her oppe i steinrøysa, tror jeg, men det har vel endel med foreldrenes utdannelse å gjøre også? Det er nå uansett vanskelig for alle å bli nr 1 i hva det nå skal være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som motvekt kom "Foreldrerollem - det er du som er voksen!" fra bokklubben i dag... de introduserer boka ved å skrive "Hvorfor er dagens foreldre så ettergivende og usikre?" - og videre: "Å oppdra barn krever handlekraft og vilje til å stå oppreist selv om ungne ikke liker det vi bestemmer." - så noe midt imellom kan kanskje være bra?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken ble omtalt i Aftenposten lørdag 27. februar 2011: Amerikanere må presse barna for å møte den kinesiske utfordring

I papirutgaven stod det også en egen artikkel om Amy Chua og boken hennes. Hua, som er kinesisk-amerikaner og professor ved Harvard, avviser i følge artikkelen ikke at slik beinhard "ekstrem-oppdragelse" (min merkelapp) kan være vel så meget av et "innvandrer-familie-fenomen" (i USA) som et "kinesisk fenomen", fordi immigranter har ekstra høye ambisjoner om at barna skal lykkes i det nye landet. Tja - hvem vet? Interessant tema, i alle fall!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand