En samling lange noveller som stort sett foregår i Bergen og hvor man etterhvert ser at de alle har sammenheng med hverandre. Novellen Kassadamer jeg elsket var gøy og holdt nysgjerrigheten min til siste slutt. Mye morsomt, men samtidig mye sørgelig. (Elsker forresten at faren til den ene gutten lager Kvitt eller dobbelt-kveld hjemme hos dem selv på lørdagskvelden når han selv ikke klarer å kvalifisere seg til det ekte Kvitt eller dobbelt på NRK og at vennene til gutten blir kjempemisunnelige og begynner å mase på om ikke faren hans kan arrangere Kvitt eller dobbelt-kveld igjen, neste gang også med dem.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Enkle, forsiktige og lune noveller om forsiktige bergensere, ofte i den vanskelige og usikre oppveksten. Ja, en del av novellene blir kanskje litt vel forsiktige, jeg fikk nesten følelsen av at de gjemte seg litt for leseren, gjemte seg i det hverdagslige og litt trauste, og jeg kom litt for lite innpå mange av personene. Så jeg skummet litt raskt gjennom en del partier (om turer på butikken og bensinstasjonen etc. etc.)

Novellen «Kassadamer…» er fin og underholdende, selv om jeg kanskje ble litt lei alle kassadamene. Min favorittnovelle er nok den siste, «Snille gutter», som jeg synes hadde god driv og var veldig fin og sår… og morsom! Som da hovedpersonens utkårede kommer og spør hovedpersonen;

Jeg skal spørre fra Helene, sa hun, og stakk hull på ballongen jeg hadde kjent blåse seg opp i magen min. Jeg klarte å holde skjelvingen under kontroll, og jeg tror ikke den gikk over i stemmen min da jeg spurte (selv om jeg skjønte det godt) hva hun mente.
– Det vet du vel, sa hun også, – om du vil bli sammen med henne.
– Å … Oi!
– Så hva sier du?
– Øh … Må jeg bestemme meg nå? Jeg følte at dette var noe jeg måtte tenke grundig gjennom, i enerom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne hørtes artig ut - har lagt den til under 'ønsker'...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol