Endelig har jeg fått lest denne boka, den har stått på "burde-lista" lenge. Har gitt den terningkast 5, for det er en god bok, men tittelen "tidenes beste norske bok" er jeg ikke like sikker på. Boka forteller en god historie, som jeg på mange måter skulle ønske var sann, men den er også preget av naivitet og ensidighet. Oppsummert er det en spennende bok som jeg vil anbefale videre, men ikke tidenes beste norske i min bok ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jer har også hatt denne på lista, og nå etter å ha lest den ferdig er jeg enig i dine vurderinger. Sterk formidling av rike lands raseringer i u-land, og hvordan naturressursene ødelegges. Det er nok dette som er budskapet, og dermed rettferdiggjør de usannsynlige tilfeldighetene som gjør at det dukker opp rikelig med penger som finansierer hele opplegget. Etter min mening er det langt fra tidenes beste norske bok, men den er leseverdig og godt skrevet. Og som sagt, budskapet er viktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så artig at du likte min vurdering! Første gang noen har kommentert på noe jeg har sagt =) Veldig gøy, takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i denne boka, den er unorsk, engasjerende samt at den setter fokus på promlemstillinger som blir glemt i en norsk hverdag. Hva som er en god bok (tidenes beste norske eksmpelvis) er en vanskelig diskusjon. I dette tilfelle er jeg enig at boken har noen litterære svakheter, det er dog et uomtvistelig faktum at boken skaper engasjemang som få andre bøker gjør, det i seg selv er en bragd. Det er få om noen bøker jeg har presentert for elever i ungdomsskolen som har vært bedre egnet som bakgrunn for diskusjon. Det at en bok brenner seg inn i bevistheten og skaper nye perspektiver gjør det til en viktig bok. En må huske på at boken er forsøkt skrevet inn i sjangeren "magisk realisme", dette er en fabel om hva som kan skje om de rike, vestlig landene fortsetter å unytte land og folk i den 3. verden Jeg vil også bemerke at det er nødvendig å lese oppfølgeren "Himmelblomstreets muligheter", da klarer forfatteren å nyansere sin holdning til terorisme samt bringe et bredere budskap ut til leserne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg G