Jeg leter etter en bok. Eller et forfatterskap, rettere sagt.

Leste for litt tid tilbake om en forfatter som blir re-lansert i Norge. Amerikansk forfatter. Og så vidt jeg husker var det han som re-definerte krimsjangeren. For en del år tilbake. Jeg så også en påstand om at dette var Jo Nesbøs favorittforfatter.

Så jeg kunne godt tenke meg å lese et par av bøkene, men ...

Jeg har glemt hva forfatteren het! Og det er flaut. Og pinlig. For dette er en av de store. Men allikevel bøyer jeg meg i støvet og ber i all ydmykhet om hjelp ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Temmelig sikker på at vi snakker om Jim Thompson, og speseilt boka Innbyggertall 1280. Jo Nesbø har skrevet forodet, og die blant annet at han "misunner deg som ikke har lest denne boka ennå". Og den er verdt å lese! Ikke tykk, men særpreget western-krim med mye humor og en helt egen tone. Jeg kommer ikke inn på Dagbladet-lenken til Marianne lenger ned - får ikke sett om det står om det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er Jim Thompson :)

Vet dessverre ikke hvordan man får lagt inn en link her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er bare å sette <> forran og bak linken. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville gjettet på James Lee Burke, han er god, og man kan kjenne igjen tonen i Nesbø sine bøker. Det er ikke sikkert at han ser det slik selv, Nesbø altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://www.dagbladet.no/2011/01/25/kultur/litteratur/bok/anmeldelser/litteraturanmeldelser/15192015/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk :-) Jim Thompson er det jeg har vært på utkikk etter. Og nå som vinterferien er unnagjort så skal jeg få tak i bøkene ... Tusen takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vurder å forsåke å få tak i dem på engelsk.

Jeg kan ta feil, men eneste stedet jeg har sett Jim Thompson på norsk var i Cappelen Dams "Pulp"-serie hvor de tok for seg gammel, hardkokt krim.

Og siden hele genren interesserer meg, så kjøpte jeg etpar, både Jim Thompson og andre.

Når oversetteren i en av dem presterer å oversette "bought the farm" som "kjøpte en farm" istedenfor "døde", så ga jeg opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

VannflaskeKirsten LundAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG L