Har litt problem med å få til riktig sortering på iPod-en etter import av lydbøker fra cd via iTunes. Etter import av hver enkelt cd markerer jeg sporene og endrer info, legger inn albumnr, sorterer etter album, angir som lybok osv. Under bøker på iPod-enheten i iTunes ser sorteringen grei ut, men etter synkronisering inn på iPod kommer alle spor 1 først, deretter alle spor 2 osv..

Tilfeldigvis ble det riktig en gang, uten at jeg helt klarte å se hva jeg hadde gjort anderledes denne gangen. Dette var en "ny" lydbok, mens de andre har vært litt eldre, dvs ca 5-7 år. Har det noen betydning?

Noen som har tips til hvordan få til dette riktig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Dette er en møysommelig prosess som må gjøres riktig fra starten, når man har funnet sin "oppskrift" så fungerer det greit og raskt. Jeg har brukt lydbok på iPod og iPhone omtrent siden dette kom på markedet og følger en meget nøye prosedyre hver gang. Ikke så enkelt å forklare med få ord. I hvert fall må man passe på at miks er avskrudd. På iPod fungerer det best ved å lage en spilleliste som heter det samme som lydboken, så ripper du cd'n ved å dra den ned i den.Først høyreklikker jeg cd'n og setter inn nøyaktig den info jeg vil ha med, ikke kryss av som samlealbum. Jeg tar med forfatter, album, oppleser (komponist) osv. Hver CD må ha samme info, og dras ned i spillelisten. Etter at alle CD-er er rippet:Markerer jeg alle filer, høyreklikker på den øverste, velger vis info (jeg har bilder på hele oppskriften, har undervist i det), under valg må du rulle bort fra musikk på Medietype og til lydbok, og sette "ja" på Husk posisjon-Utelat ved miks-og Album uten opphold, etter OK surrer det seg ferdig og "blir" lydbok. Ikke så enkelt å fortelle dette i få ord. Det er noe som kommer dårlig frem i håndboken, man må bare finne sitt eget system. (iPhone'n er bedre til dette enn iPod)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ved import av cd-ene, endrer du ikke info som kan skille de ulike cd-ene fra hverandre, feks platenr 1 av 5, eller sorter etter album? Når jeg legger inn samme info på hver cd og drar de etterhvert ned i spillelisten så kommer sporene sortert etter nr, dvs 1-1-1-1-1-2-2-osv. Eller vil dette ordne seg selv i den siste prosessen etter at alle filer skal markeres i spillelisten og endre info?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, der setter jeg selvsagt 1 av 6, 2 av 6 osv, ellers alt det andre likt. Og ingen sortering etter album nei.Bruker ikke sorteringsvalget i det hele tatt. Hvis jeg kunne lagt inn bilder her, så hadde jeg vist det i iTunes hvordan det ser ut.Jeg er i Oslo denne uken har bare en liten netbook med, men jeg er jeg har et doc laget på 10 sider om innstillingene. Om du gir meg mailadresse i PM kan jeg sende deg det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen hjertelig takk!! Litt av en prosess, ja. Har nettopp levert tilbake den siste lydboka jeg hadde hjemme, men skal prøve beskrivelsen neste gang. Mulig jeg kommer med oppfølgingsspørsmål hvis det blir nødvendig.

Nok en gang, hjertelig takk for at du tok deg tid til å forklare dette :) Kjekt med slike Bokelskere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du har fått orden på det nå, men jeg har slitt med å få iPoden til å spille i riktig rekkefølge selv. Jeg løste det med å endre spornavn. Begynner på cd 1 med oo1 og fortsetter fortløpende gjennom alle cder. på den måten kan det fortsatt sorteres på spornavn. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vanskelig bare å forklare det slik, de jeg har "undervist" i dette har hatt med sin lap-top hjem til meg slik at de har gjort det selv i rett rekkefølge. Med en gang man har funnet sin løsning, går det helt automatisk, jeg har lagt inn mange hundrede bøker på denne måten siden jeg begynte med dette da den første iPod kom i 2001, ti år siden nå, dvs jeg startet med noen andre mp3 spillere først, men havnet snart over på Apple. (smittet og inspirert av elever faktisk - "man lærer så lenge man har elever"...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte