Litteraturen om 2. verdenskrig er enorm. Bokserien til Winston Churchill dekker det meste. Det jeg lurer på er om noen kan anbefale en eller flere bøker om 2. verdenskrig på norsk som har med noe som ikke den oppgitte bokserien har med? Det har også blitt gitt ut en bokserie som heter "Norge i krig". Gjerne noe som ikke dekkes i begge bokseriene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Det finnes en bok som heter Mein lieber riechkantzler av Staffan Thorsell. Den tar utgangspunkt i Sveriges kontakter med Hitlers rikskanseli i Stokholm. En annerledes bok om 2.verdenskrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Antony Beevor har skrevet mye om ulike temaer angående WW2. Jeg mener at de fleste av disse har blitt oversatt til norsk hvis du ikke har lyst til å lese på engelsk. Det jeg har lest har vært på engelsk så jeg vil ikke si noe sikkert. Cianos dagbøker er også verdt å ta en titt på da, jeg mener, at de gir en spennende titt på hvordan Italia fungerte på insiden, blant annet under krigen.

Hvis ikke så har en del biblioteker (menneskets beste venn) en egen hylle med bøker om WW2 siden det er et populært tema. Her er det bare å slå seg løs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ei bok på norsk som heter "Den ukjente krigen" av Harrison Salisbury ( Cappelen forlag). Det er ei illustrert bok og handler om krigen mellom Tyskland og Russland.
Operasjon "Barbarossa" var Hitlers kodenavn på invasjonen i Russland i 1941. Et felttog som kostet mer enn 30 millioner menneskeliv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke helt sikker på hva du er ute etter, det er jo gitt ut tonnevis av bøker om den annen verdenskrig, men de fleste handler jo om spesifikke temaer eller hendelser.

Er du ute etter noe som dekker hele krigen, men fra et annet perspektiv enn de du nevner er William L. Shirer sitt klassiske verk "Det tredje rikes vekst og fall" absolutt å anbefale. Jeg kommer ellers ikke i farten på noe mer som er utgitt på norsk.

Shirer har jo blitt anklaget for ikke å være helt objektiv, "anti-tysk" til og med. Men verket er velskrevet, og holder stort sett vann fremdeles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor får man tak i boka til Shirer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt spørsmål! Den er jo ikke vanskelig å få tak i på engelsk, på norsk er det litt vanskeligere ser det ut til, men den skal være mulig å låne fra biblioteket.

Mine eksemplarer, i to bind, er fra 1961/62, og har gått i arv fra min far.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De har bøkene på www.antikvariat.net .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ikke ut til at den er blitt gitt ut igjen, innbundet i hvert fall, siden 1961/62. Litt merkelig synes jeg, med tanke på hvor viktig verket er, men du vet i hvert fall hvor du kan få tak i dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke peiling på hva Churchill skrev, men det finnes en bokserie på 11 bind av Janusz Piekalkiewicz som sannsynligvis kan tilføre noe. Den finnes oversatt til norsk og heter "Den annen verdenskrig".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spørsmålet er til dere alle. Jeg blir overrasket hvis noen vet det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69