Det har vært flere diskusjoner her om både gode og dårlige titler på bøker. Men finnes det bøker du umiddelbart kjenner en trang til å lese, utelukkende ut fra tittelen? Mitt bidrag er Kim Hjorthøys "Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig".

For et anslag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 47 svar.

"Snø vil falle over snø som har falt" Tittelen ga florlette assosiasjoner til stille vinterlandskap, og sto altså i grell kontrast til bokas innhold (som jeg forøvrig også likte svært godt). Husker også at "Guden for små ting" pirret nysgjerrigheten da den kom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Meg eier ingen". En slik tittel trigger iallefall meg, og jeg må iallefall sjekke hva slags bok dette er. Forøvrig så kan boka "Meg eier ingen" av Åsa Linderbom (tar forbehold om etternavnet ble skrevet riktig!!!) absolutt anbefales!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Englemakerne av Jessica Gregson, bare måtte, selv om jeg ikke næret noen stor kjærlighet til forsiden, Den glemte hagen av Kate Morton, Den Trettende Fortellingen av Diane Setterfield, Trekkoppfuglen av Haruki Murakami, Mørkets Symmetri av Audrey Niffenegger, og Ut og stjæle hester av Per Petterson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg passerte "Ingen skal høre hvor stille det er" av Benedicte Meyer Kronberg på biblioteket, og tittelen på boka fekk meg til å stoppe opp. Hadde aldri høyrt om den, men den fekk likevel bli med meg heim. Det er noko med den tittelen som eg finn gripande, uten at eg klarer å setja ord på det. Det er nesten som eg gruer meg litt til å finna ut kva som eigentlig skjer i liva til personane i boka. Men det kan også ha noko med at eg for tida har ei dragning mot det litt triste og personlege.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke akkurat tittelen, men når jeg leser bakpå boka...gu' bevares...tør nesten ikke røre ei bok for å kikke på baksiden, blir så skrekkelig nysgjerrig på resten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bloddryppende,mørke og dystre titler blir jeg alltid tiltrukket av. Ikke spør meg hvorfor. Det har alltid vært sånn;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den fineste tittelen jeg kommer på nå er "Av måneskinn gror det ingenting" av Torborg Nedreaas. Boka er like fantastisk som tittelen.
Den boka jeg kjøpte på grunn av tittelen var, "Faller som i en drøm" av Leif Persson.

Normalt kjøper jeg ikke bøker utifra bare tittel, men en tittel kan få meg til å plukke opp en bok. Hvis jeg da liker omslaget, omtalen bak på boken, samt de første linjene i boka, ja da blir det handel :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det høres alltid bra ut når man har et stedsnavn i tittelen. "A Skull in Connemara", "The Cripple of Inishmaan", "The Conversations at Curlow Creek" und so weiter und so weiter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med "Kremmeren i Kusadasi"...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For min del er de pirrende titlene tråden etterlyser, gjerne sammenfallende med de gode. Jeg har avsmak for selvrefleksive titler, av typen "dette er en bok" og alle de variantene slike forekommer i, sånn som den nedenstående nevnte Et forbløffende, talentfullt, dypt rystende verk. Grøss, hehe. Og alt som vekker assosiasjoner til disse horrible selvhjelpsbøkene man ser overalt, jeg hadde nok neppe plukket opp Livet bruksanvisning på Fretex i dag, om jeg ikke kjente til den fra før, selv om fraværet av kolon gir den en original vri. Og Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv vekker blinkende lamper og en kakofoni av alarmsignaler i hodet mitt.

Men jeg liker ofte korte, tvetydige og småpompøse titler på engelsk. As I lay dying, Light in August. Død på kreditt er en bra tittel. Og På sporet av den tapte tid, den er bra på alle språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, - den siste er knallbra! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt blir klart og betydelig. Tittelen signaliserer noe om det klønete språket til hovedpersonen, som gjorde boka meget fornøyelig å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne ikke la være å kjøpe "Og dagen varer lenger enn et århundre..." av Tsjingiz Ajtmatov da jeg fant den på loppemarked, ble nysgjerrig med en gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skjønner jeg godt! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka har jeg også, men har ikke lest den enda. Jeg synest også tittelen var god og fascinerende, tror faktisk jeg må lese den snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefales på det sterkeste - en utrolig stillestående og vakker bok. MAnge år siedn jeg leste den, og kan fremdeles mane fram den følelsen boka ga når jeg leste den. Djamila av samme forfatter er også god - om ikke like god som århundredagen. ... og ja, for å forfølge trådtittel, det er en knakende fod tittel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest den og jeg likte den. Handlingen er jo litt spesiell, men den er veldig lavmælt og nær på en god måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk Solveig det var fint å høre, da vil jeg begynne på den nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson. Og tittelen levde så absolutt opp til forventningene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest denne, men så litt lenger ned her en som nevnte boken "bæsj", og da kom jeg til å tenke på; "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans." Den fikk jeg lyst til å lese pga tittelen(enda det er en barnebok)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange! Den første som falt meg inn var "Hjertet er en ensom jeger", og så fulgte "Drep ikke en sangfugl" like etter, tett fulgt av "Uglen ropte mitt navn", "Snø vil falle over snø som har falt", "Snow Falling on Cedars", - og "De fortapte spillemenn", - ikke minst, - for en tittel!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde det sånn med Dave Eggers "Et forbløffende, talentfullt, dypt rystende verk". Boka var forbløffende - det skal være sikkert! Jeg elsket den boka!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den tittelen har jeg også stoppet ved mange ganger. Ser nå at den er utsolgt hos en del av nettbokhandlene. Det er litt trist at gode bøker forsvinner så fort ut av salg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er det bare en ting å gjøre: Løp og kjøp! Denne boka er en liten skatt! Jeg lo meg aledeles fillete underveis. Jeg har for øvrig sett at den har vært på salg hos Ark for 69 kroner i det siste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

My bad, my bad, Rose-Marie. Noen ganger er jeg litt for rask på labben. Du hadde aldeles rett på alle punkter. Det var bare å løpe og kjøpe denne boka på Ark, avdeling Østerås.

Til orientering så hadde de flere eksemplarer, og sender din Ark butikk på forespørsel. Var ikke det bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det ikke bare å løpe og kjøpe, Rose-Marie. Den er ikke i salg i nettbutikkene. Sier som Strindin at det er utrolig trist at gode bøker forsvinner så fort ut av salg. Noen som har noen ide hvorfor? Svarer selv etter noen minutter betenkningstid: Penger,ja, men er det hele svaret?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det nok kapitalkreftene som styrer. Noen skal tjene penger på bokutgivelsene, og dessverre er det de smaleste bøkene som forsvinner først ...

Neste gang jeg kommer over denne boka, skal jeg kjøpe opp et lite lager for å ha presanger til folk jeg tror vil sette pris på denne boka. ;-)

Den er forresten IKKE smal!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ringte min Ark butikk på Østerås, og de trodde kanskje de hadde den. De skulle i hvert fall lete etter den, så nå er jeg spent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjertelig, oppdatering følger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Berre av å høyre tittelen fekk eg lyst til å lese den boka. Så da er eg vel samd i at den tittelen gjer at man må lese ho!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Me too...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er fantastisk morsom! Jeg synes det er rart at den ikke har "tatt av" på bestselgerlistene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt ærlig burde du hatt en aldri så liten provisjon av alle bøkene du anbefaler og anmelder så varmt og ekte som du gjør. Men ser at det da kan oppstå et aldri så lite dilemma. Jeg kjenner deg ikke, men får en følelse av at nettopp du ikke lar deg kjøpe. I likhet med mange, så setter jeg i hvert fall stor pris på dine betraktninger, vurderinger, anbefalinger, anmeldelser og så videre, og så videre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg får ingen provisjon av noen! ;-) Er fri og uavhengig av kapitalkreftene i mine ytringer ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg håper ikke du fikk noe annet inntrykk av det jeg skrev.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nei ... man har da humor! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Magnus Mills' "Plan for full sysselsetting" kjøpte jeg i sin tid kun pga tittelen. En vittig liten satire over arbeidsliv og byråkrati.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hva er dette hva" har fått meg til å stoppe mange ganger. Nå kjøpte jeg den på Mammut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine barn synes tydeligvis at "Bæsj" er en meget bra tittel. Dem ler ukontrollert bare jeg foreslår at jeg skal lese den for dem. Overraskende nok er det en kvinnelig forfatter...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå kjente jeg en trang til å lese den først og fremst på grunn av forfatteren, men jeg synes Vredens druer / The Grapes of Wrath er en god tittel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

No One Belongs Here More Than You (Miranda July) er litt søt, og eg fekk lyst til å lese ho fordi det høyrdes ut som kjærleik utan for mykje kliss. The Unbearable Lightness of Being (Milan Kundera) er ei velkjend bok med ein fin tittel. Eg hadde nok hatt lyst til å lese ho berre eg såg tittelen, men no hadde eg allereie lese andre bøker av samme forfattar, så det var vel ikkje tittelen åleine som gjorde trikset.

Hvordan snakke om bøker du ikke har lest? er òg litt av ein merksemdsfangar.

Men eg trur min favoritt så langt må vere Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv (Tomas Espedal). Den er akkurat så pompøs som eg likar dei, og boka vart kjøpt utan vidare inspeksjon. Kven vil vel ikkje leve eit vilt og poetisk liv?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

No One Belongs Here More Than You hadde jeg helt glemt! Det samme gjelder Eggers A Heartbreaking Work of Staggering Genius som noen nevnte over her. Fantastiske titler begge to. Og når du først nevner Milan Kunderas bok, må jeg nesten nevne One Hundred Years of Solitude av Gabriel García Márquez også. Av en eller annen grunn minner de meg alltid om hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden var jeg på et loppemarked og i ei kasse lå der ei bok som fanget min oppmerksomhet pga tittelen.
Boka var fra 1952 og hadde ingen bokomslag men der var noen illustrerte bilder bak i boka. Da forsto jeg at denne boka ville jeg ha, og jeg har ikke angret et sekund. Den boka har blitt en av mine favorittbøker og jeg har hatt gleden av å "prakke" den på andre, med hell, tror jeg. Hver gang jeg kommer over et eksemplar kjøper jeg.

Boka heter "Moulin Rouge" og er en roman basert på livet til den franske kunstneren Henri de Toulouse Lautrec. ( I nyere utgivelser heter boka "Røde mølle") I boka får vi et innblikk i bl. a. kunstnerlivet i Paris, på Montmartre på slutten av 1800 tallet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Aoibheann Sweeneys Among Other Things, I've Taken Up Smoking, Mark Haddons The Curious Incident of the Dog in the Night-Time og Stephen Chboskys The Perks of Being a Wallflower er de beste eksemplene jeg kommer på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja! Eg såg Among Other Things, I've Taken Up Smoking i ein bokhandel på Island, og fikk med éin gong lyst til å lese ho. Diverre hadde eg allereie armane fulle av bøker, og ikkje råd eller plass til enda ei, men eg skreiv ned tittelen, lagra det på ei melding på mobilen, og tenkte at eg skulle få tak i ho seinare.

Eg gløymde det. Men no kom eg på det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SMonica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol