Tenker dette kan være relativt stigmatiserende. Hvorfor ekskludere noen? Felles for alle her er at en setter lesing høyt; Om en er studert/ akademiker eller bokelskende taxisjåfør skulle ikke være av betydning.

Hva prøver du å oppnå?

Minner mer om en kontaktannonse og det synes ihvertfall ikke jeg passer her.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Det stemmer at felles for alle her er at en setter lesing høyt, men jeg har inntrykk av at det er stort sett akademikere som leser faglitteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Ann Christin. Hvis du vil diskutere faglitteratur er det jo bare å sette i gang. Kanskje blir du overrasket over hvor mange ikke-akademikere som har noe å bidra med. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mulig det, og da er det vel bare å sette i gang å diskutere fag istedenfor å velge ut folk som skal delta. Regner med at om noen er interesserte henger de seg på og deler av sine kunnskaper. Det enkleste er ofte det beste.Ser intensjonen din, men ble litt provosert av fremgangsmåten. Lykke til med fagsamarbeidet;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke kontaktannonse. Folk her inne spør om skjønnlittertatur med alle mulige vinklinger. Hvorfor kan man ikke gjøre det med faglitteratur også? Hva prøver du selv å oppnå med å skrive her?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje er jeg nå den onde kraften i universet, men jøssenavn da . . . Mannen spurte om det var noen akademikere her. Hvorfor er det stigmatiserende? Jeg sier: Hvorfor er det stigmatiserende? "Om en er studert/ akademiker eller bokelskende taxisjåfør skulle ikke være av betydning," skriver du, så hvorfor henger du deg opp i det uskyldige spørsmålet hans? Jeg sier igjen: Hvorfor er det stigmatiserende?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var sikkert ikke intensjonen til Tralte å bidra til stigmatisering, men spørsmålet hans kan bidra til det.

Hvorfor? Fordi det er med på å bevisstgjøre at det finnes folk med utdannelse her, og folk uten, og at det bidrar til et skille som er unødvendig og uønsket, noe reaksjonene på spørsmålet hans skulle være nok til å underbygge. Så spørsmålet er ikke uskyldig, ikke nå lenger i hvert fall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei!!! Tja, Eirik nå ble jeg overrasket. Hvem svarer og hvem svarer ikke? Feil fokus. Skal man gå på person framfor sak nå? De som er interessert i å diskutere fag melder seg vel om det dukker opp noe slikt. En trenger vel ikke listeføre hvem som kan og ikke kan, hvem som har studert og ikke.... Skjønner ikke at du ikke ser dette. Skuffet, og ja,litt ond kraft;) Hvor er Karmaen?:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan gjerne være overrasket, men vær ikke så nedlatende. Jeg har bare vanskelig for å se hvordan man kan mene at denne Tralte absolutt skulle listeføre, når det bare ble spurt om det var noen akademikere her. Det finnes noe som kalles nysgjerrighet. Hvem som har studert, hva man har studert - det er uviktig, som du sier. Poenget mitt var: hvorfor da gjøre det til en stor sak? Mitt forsøk på å oppnå karma blir i å forsvare folk fra feiltolkninger; det er vel bedre enn å mistenkeliggjøre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var ikke nedlatende, var ihvertfall ikke meningen. Du har sikkert plenty med Karma (ikke nedlatende ment:)) "Listeføring" ble skrevet for å sette det på spissen. Men her dreier det seg ikke om hva man har studert, men om man har..Det er en vesentlig forskjell, og det var derfor jeg tok den. Min karma må da komme av min kamp for likestilling, likeverd og mot diskriminering, hehe

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg spurte både hva man har studert og om man har.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, ser det ikke. Hvis du ikke da mener at en skulle svare nei, hvis en ikke hadde studert?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal vi ikke legge denne ballen død nå? Nærmer seg det parodiske, dette. Blir bare dårligere stemning for hvert innlegg, og kanskje kan man bare holde seg unna denne tråden hvis man ikke liker dens premiss.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nei, tror ikke det,men det var heller ikke poenget mitt. Trodde jeg hadde hadde uttrykt meg klart om hva jeg mener om ordlyden i startinnlegget ditt. Forøvrig har jeg ingenting i mot fagdiskusjoner,tvert i mot, men sikkert greit å velge tema før en velger hvem som skal delta:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er startinnlegget med det du etterlyste i stor skrift: Er det noen eller mange akademikere her inne? I så fall HVA HAR DERE STUDERRT og hvor? Selv har jeg studert naturvitenskap i Oslo. Hovedsaklig geologi.

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ann Christin sier vel egentlig rett ut hva jeg tenkte når jeg skrev mitt første innlegg, jeg har som en regel jeg prøver å følge at jeg ikke skal skrive på et forum hva jeg ikke kan si til vedkommende ansikt til ansikt, men jeg hadde sagt at dette ikke hører hjemme her i den virkelige verden og.

Begynner vi å henge oss opp i utdannelse blir det stigmatiserende, og vi får en deling mellom en "elite" og de mer "folkelige". Jeg svarte ganske krasst og avvisende på en som trakk paraleller mellom politisk tilhørighet og litteraturforståelse, jeg skal ikke tillegge Tralte noen negative motiver, men jeg vil markere at jeg stiller meg avvisende til spørsmålet hans av de grunner jeg tidligere har nevnt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

CamillaRonnyNicolai Alexander StyveHarald KVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid Nygaard