Tracy Chevalier har på en genial måte kombinert virkelighet og fantasi i denne romanen. Jeg leste den med det samme den kom ut; og har brukt den og filmen flere ganger med en elevene mine. En gang for mange år siden laget jeg et lite opplegg på denne....jeg har lagt inn en forenklet utgave i bloggen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Tracy Chevalier ble min yndlingsforfatter , den gang jeg leste boken . Hadde bestemt meg for ikke å se filmen , men klarte ikke la være. Og den skuffet ikke. Skuespillerne ( spesielt den mannlige utgaven) , gjorde samme inntrykk på meg , som de fleste andre damer her inne. Jeg så forøvrig på bloggen din RandiA, den er flott.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig å høre alle som liker "Girl", og takker for kommentar til bloggen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grunnen til at jeg ble minnet om denne nå, var vel sannsynligvis at Colin Firth spiller i filmatiseringen av romanen, synes han fremstilte Johannes Vermeer på en interessant måte, og nå gjør han en glimrende tolking av kongen i filmen The King's Speech.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter jeg leste din og Rose-Maries filmanbefalinger ang Colin Firth dro jeg ut for å finne meg en film til i kveld, og det viste seg at den lokale videosjappa skal legges ned og solgte ut alle filmene sine billig. Jeg fant både Dorian Gray og Pike med perleøredobb, og fikk dem for 25 kr stykket:D

Ikke ofte jeg får sjanse til å se film, men i kveld er jeg alene og skal kose meg med Colin Firth og to gode filmer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dorian Gray var et mareritt, men flott laget til. Ikke akkurat en slik rolle jeg håpet å se Colin Firth i, men han var glimrende som vanlig.

Pike med perleøredobb hadde jeg ikke sett; var sikker på at jeg hadde det, men bildene fra boken var fortsatt så levende at jeg trodde jeg hadde sett den. En meget god film og Colin Firth i nok en uvanlig rolle, men mer forførende som langhåret kunstmaler. Synes han overbeviste som kunstner og Scarlet Johansen var meget passende og god i rollen som Griet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest boken og sett filmen og du minnet meg nå på Colin Firt som jeg og er litt småforelsket i,hihi. Han har noen herlige rolletolkninger. Liker han best i serieversjonen av Pride and prejudice, men også i Bridgit Jones dagbok, hvor han er veldig britisk. Tror kombinasjonen av gode manerer og innstengt oppriktig hengivenhet og kjærlighet som til slutt kommer fram, gjør at jeg har falt for ham:) Vet det er å leke med ilden, det å diskutere skuespillere og film her inne, men kunne ikke dy meg;) Tror forresten jeg må se "Piken med perleøredobb" på nytt, da jeg ikke husker CF spesielt fra den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er noe spesielt med den skuespilleren ja...synes det jeg også. Det er jo ikke fordi han er spesielt "pen", men karisma har han. Filmen "Girl" har jeg heldigvis sikret meg da den kom på markedet, tror faktisk jeg kjøpte den fra Amazon også; og det ble jo til at jeg fikk sett den veldig mange ganger fordi jeg brukte den i undervisningen. Fikk faktisk veldig fin kontakt med forfatteren da jeg begynte på dette "arbeidet" for mange år siden...og da ble det jo til at jeg leste de fleste av hennes bøker. Ingen kommer opp mot Girl, synes jeg, men The Lady and the Unicorn har noe av det samme opplegget...den er god. Firth var MEGET spesiell fengslende som Vermeer synes jeg, han fikk frem det kunstneriske og sensuelle på en svært suggererende og engasjerende måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Colin Firth er også min store helt! ;-) Jeg har omtalt en del av filmene han spiller i på bloggen min - http://rosemariechr.blogspot.com/search/label/Colin%20Firth (Kunne ikke dy meg med å komme med en link, selv om dette ikke er helt god latin her ... Gjør et unntak siden det dreier seg om film.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå fikk jeg ihvertfall lyst å se en film med ham. Det er flere av de filmene du anmelder (forøvrig emminent som alltid, takk for gode tips) som jeg ikke har sett. Tror jeg skal prøve å få tak i Dorian Gray, den har jeg ikke lest, men vil absolutt se filmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oscar Wildes bok "Bildet av Dorian Gray" er helt emminent! Og filmen er veldig bra, den også! Gled deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skal jeg gå inn på den der , før jeg tar dagens tur, Rose-Marie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sett filmen, men hadde for lengst glemt at Colin Firth spiller hovedrollen. Tror jeg må se filmen om igjen, jeg. ;-) Takk for påminnelsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol