Det er jo ikke deg, eller de aller fleste heller, dette handler om.

Vi vet at noen av de samme menneskene samler seg for å rakke ned på de som er uenige med en av deres gruppe. Jeg tror jeg i utgangspunktet diskuterte med Ann Christin forrige gang jeg var her, en diskusjon som jeg ikke har noe å utsette på i seg selv, vi var uenige, men diskusjonen foregikk i saklige former. Men så kom trollene ut av skapet. Det er ikke slik at jeg tror de tar kontakt med hverandre og konspirerer, jeg tror ikke en gang de gadd lese mye av det jeg skrev, de skulle bare markere seg. Problemet var at de gjorde det på en helt uakseptabel måte, stjernene ble en del av konflikten og forsterket den, det ble for eksempel gitt en god del stjerner til Ann Christin fordi hun var uenig med meg, ikke for hva hun hadde skrevet. Vil du ha stjerner som du får bare for at noen er uenig med deg?

Så igjen, det handler ikke om deg og alle de andre som bruker stjernene til noe positivt, det handler om de få som blir rammet urettferdig hvor stjernene er en del av prosessen og de få som begår disse handlingene og bruker stjerner som negative sanksjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Er usikker på om jeg kommer litt dårlig ut av dette siden mitt navn blir nevnt to ganger? At jeg har fått stjerner ufortjent er godt mulig og selvfølgelig ikke noe hyggelig for meg. Jeg ønsker, som sikkert alle andre, ikke å bli fremstilt som en "jukser" en som har oppnådd noe uten å ha gjort seg fortjent til det.

Jeg er en voksen kvinne og såpass oppegående at jeg forstår at fokuset på belønningssystemet er sekundært; det er andre ting som er viktigere, men samtidig er jeg bare et menneske og trives ikke med å bli mistenkeliggjort for andres motiver.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå har ikke jeg sagt annet om deg enn at diskusjonen oss imellom var saklig, et vi var uenige er like mye din rett som min så det er ikke noe som kan brukes mot deg, spesielt siden du ordla din uenighet med meg vel innenfor rammene av normal oppførsel.

Her er noe jeg fant når jeg så igjennom forrige runde:

"Men av og til savner jeg en "uenig"-knapp, sånn som nå;-) Det løste jeg imidlertid ved å gi stjerner til Ann Christin!"

For det første er det ikke din feil at andre tenker på den måten, det er ikke noe du kan beskytte deg mot. Men du påpeker faktisk enda et negativt aspekt med å ha stjernene, når de blir misbrukt på den måten som beskrevet ovenfor rammer det og deg som en uskyldig tredjepart.

Dette ble forøvrig skrevet av en av de som oppførte seg aller verst, en dame som i følge sin profil er vel over 50. Jeg må spørre meg selv om denne damen oppfører seg på samme måte når hun samhandler med mennesker i det virkelige liv, den gang var hun anonym og jeg trodde hun var en hissig fjortenåring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg har vært involvert i så mange diskusjoner det knappe året jeg har vært aktiv her inne, at jeg ikke er sikker på hvilken diskusjon du refererer til. Det kan godt hende jeg har gitt stjerne til noen som gikk i mot deg. Om så er tilfellet, håper jeg du tror meg på at jeg ikke har ment det som noe annet enn det jeg intenderte: nettopp å gi ros til noen som sa noe jeg synes var bra/noe jeg var enig i.

Det er veldig trist å lese at din opplevelse av dette nettstedet har vært så annerledes enn min; jeg har stort sett bare gode ting å si om mine meddebattanter. Det er givende og interessant å lese hva andre bokelskere sier om bøker jeg har lest/er interessert i. Fra første stund har jeg absolutt følt meg både velkommen og inkludert.

For det meste har jeg holdt meg unna opphetede diskusjoner; kall det gjerne feighet. Enkelte ganger har jeg likevel tatt bladet fra munnen og kommentert utsagn jeg har vært uenig i. Det kan godt hende at enkelte har følt dette som et personangrep – i så fall beklager jeg; intensjonen har vært en helt annen. For litt siden var jeg ganske krass da jeg kommenterte en annen bokelskers ordbruk – feministen i meg kom frem og jeg lot meg (kanskje i overkant) provosere. Jeg prøver å være saklig i mine innlegg, men dessverre er det slik at mine antipatier/preferanser gjerne skinner gjennom. Selv om jeg som sagt var ganske krass og uttrykte sterke motforestillinger når det gjaldt dette innlegget, har jeg ikke i ettertid problemer med å gi nevnte bokelsker stjerne(r) for andre innlegg. Mulig jeg oppfattes som dobbeltmoralsk i så henseende.. Ikke vet jeg.

Du har helt rett; jeg ønsker ikke å få ”negative” stjerner (stjerner man får bare på grunn av at man sier seg uenig i en eller annen påstand som oppfattes provoserende/negativ/mot den gjeldende konsensus). Jeg skjønner at du er ganske frustrert, men min erfaring sier meg at problemet du skisserer er temmelig marginalt. Tross alt er det mer enn 10 000 bokelskere her inne. Jeg tror de aller, aller fleste som er aktive er her av rett grunn, nemlig av kjærlighet til det skrevne ord. Håper at du etter hvert vil få et annet syn på stjernene og ikke minst bokelskerne her inne. For meg har i alle fall møtet med dette nettstedet gitt meg en ny vår som leser ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke ta det ille opp, men føler at vi snakker forbi hverandre om og om igjen. Du har ingenting å unnskylde for at du er uenig med noen, herlighet hvor kjedelig diskusjonene hadde vært her da! Det er når man begynner å undertrykke andres meninger med personagrep og andre ufine metoder det blir et problem, og det har ikke du så langt jeg kan se gjort. Så, igjen, det handler ikke om deg og de fleste andre, men om den, gjerne marginale, gruppen som blir rammet av det og den gjerne like marginale gruppen som bruker de metodene jeg beskrevet her og i tidligere innlegg. Kanskje var det dette Morten Haugen tenkte på når han skrev "flertallsdiktatur", at det ikke er noe problem fordi det bare rammer noen få?

Du må gjerne bli sint, og til og med krass, så lenge det foregår i nogenlunde saklige former er ikke dette noe problem for meg i hvert fall. Jeg er heller ikke egentlig frustrert over noe her, jeg bare tar det opp fordi det engasjerer meg.

Det som skjedde meg meg sist var at jeg ble tillagt vikarierende motiver, jeg var "misunnelig fordi jeg ikke hadde fått noen stjerner selv", jeg ble beskyldt for å være en sokkedukke, boksamlingen min var "konstruert". Når man får innlegg etter innlegg av denne typen fortere enn man klarer å svare på dem, da blir man frustrert! Og den gang trakk jeg meg som en konsekvens.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHeidi Holtan