Jeg har ei fantastisk snill og god svigermor. Som meg leser hun mange bøker, og mange av disse vil hun anbefale til meg. Problemet er bare at hun ofte anbefaler ei bok på denne måten (de som ikke har lest Menn som hater kvinner triologien bør stoppe nå):

"Å Yngleplass, de bøkerne her må du bare lese. De handler om ei jente som blir mishandla av pappaen sin, som hun tenner på, også blir hun tvangsinnlagt av en fæl psykiater, og seinere voldtatt av vergen sin, og til og med staten er i mot henne. Men så kommer det en journalist å hjelper henne, og til slutt vinner de saken, og alle de slemme får straffen si og hun jenta skaffer ser utrolig mange penger, ja du bare må lese de bøkerne her!".

Jeg kan jo ikke like godt be henne holde kjeft, men kan jeg putte en sokk i munnen på svigermor? Hva gjør dere med bokstrippere?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg synes svigermor har levert et utrolig godt konsentrat av Millenium-triologien!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan jo fortelle om en god venn, som klager over en venn som røper handlingen i bøkene hun har tenkt å lese ;o) Ellers kan mye stagges med en sjokoladeplate og en god samtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sålenge det er krim hun anbefaler, så er jeg med HakonH. Ellers: hold for ørene dine mens du roper ganske høyt: "NÆNÆNÆNÆNÆNH!" Gjerne mens du lukker øynene og virrer litt med hodet. Det burde gi ønsket effekt. ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi er ikke alle så opptatt av spenningen med "hvordan det går". Jeg gjorde litt som din svigermor av og til, ( ikke så detaljert) men min ene datter sa fra at det ødela spenningen. Rett fram i en vanlig , enkel setning, og i et vennlig tonefall, og det var nok til at jeg forstod det. Det enkleste er ofte det beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Svigermor har gjort deg en tjeneste, på samme måte som de som lager sammendrag av verdenslitteratur i 4 tegneserieruter. Du burde dra oftere på besøk til din svigermor og diskutere litteratur, og du vil kunne leve et mer effektivt og samfunnsnyttig liv.

Forøvrig synes hun å ha stjålet min ide til en bokutgivelse: "Whodonnit" Et leksikon over alle krimbøker, med tittel, utgivelsesår, forfatter og morder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tvangsinnmeld svigermor på bokelskere.no, og geleid henne deretter vennlig, men bestemt inn på denne tråden... (Ad tvangsinnmeldelse: du kjenner naturligvis definisjonen på en diplomat? "En person som kan be deg om å dra til helvete på en så hyggelig måte at du faktisk får lyst til å dra dit"? - Jeg er med andre ord en sterk tilhenger av diplomati, innbefattet overfor svigermødre, i alle avskygninger.)

P.S. Ellers har jeg stor sympati for GuroS.' modifiserte handlingsplan...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er jo litt sånn fremmedkulturell, men jeg må si jeg synes det ville være fryktelig respektløst med en sokk. Et rent, nystrøkent lommetørkle er det minste en god svigermor bør kunne forvente.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En ting er jo sikkert, du har nok en ivrig svigermor. Tenk at hun blir så ivrig over en bok, flott.Der har dere noe felles også, altså bøker. Tenk så mye dere kan snakke om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan jo si til henne at hun ikke må røpe handlingen i boka, for du har lyst til å lese den.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan si: Din jævla m---. Ka f* er vitsen med å lese boka? Du har avslørt alt. Absolutt alt! Hehe, nei da,bare et forslag...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis dette gjentar seg kan du jo ta en "svigermor" neste gang hun prater om ei bok hun har lyst til å lese, hehe.
Men du kan være så human at det du sier faktisk ikke stemmer med handlingen i boka siden du har en hyggelig svigermor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he , jada , putt sokken i munnen hennes du. Eller kanskje litt mer diplomatisk, si at du vil lese den selv, så kan dere snakke om handlingen sammen etterpå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her hadde jeg svart, "jeg trenger ikke leses disse bøkene jeg, for nå har du jo fortalt meg hele handlingsforløpet".
Utover det må jeg si at jeg hadde blitt en smule irritert over sånne bokanbefalinger.
Kvalifiserer helt klart til en sokk i munnen dette her hehe

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du kan alltids stikke fingrene i ørene og synge nasjonalsangen mens hun snakker ... hvis ingenting annet nytter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det beste er å legge dem i bakken og kneble dem før de er kommet halvveis, så vil i det minste litt av boka være en overraskelse. Men en sokk er nok på sin plass, ja.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hehe. du må jo bare være ærlig mot henne å si at du er glad for boktips men ikke at hun forteller hva boken handler om.. si at hun ødelegger spenningen med å lese boken om hun røper hva som skjer :)

lykke til:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

CeciliePiippokattakntschjrldAkima MontgomeryStig TKirsten LundTine SundalConnieEgil StangelandHarald KHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKaramasov11Anne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg G