Definitivt min favoritt i Mummiserien:) Istedet for ytre naturkatastrofer må Mummitrollet forholde seg til det ukjente, altså vinteren. Historien kan kanskje virke enkel, men jeg synes selv den er vakker og dyp:) Jeg liker at karakterene får mer psykisk dybde, samtidig har ikke boken like mye fokus på psykiske prosesser, slik som i senere bøker i serien. Og likevel synes jeg boken har litt av den samme sjarmen man finner i de første bøkene. Noe annet jeg virkelig liker forfatterens illustrasjoner. Leser gjerne den gjerne på svensk, originalspråket, men det er også interessant å lese andre oversettelser. Det jeg liker best med serien som helhet er at Mummidalens innbyggere stiller opp for hverandre når det trengs, samtidig som de gir hverandre frihet til å være seg selv:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Mye enig med deg. My er i en klasse for seg! Og To-Tikkis visdom om hva som må gjøres er også knall! Ei bok man godt kan flytte inn i, av og til. Selv om man er voksen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag