Gotisk og melodramatisk, herlig framdrift, gyselig portrett av den gjerrige og griske Grandet (en bror av både Scrooge og Gobseck og Onkel Skrue) og hans stakkars datter, Eugénie, "det eneste mennesket som betydde noe for ham". Jeg elsker Balzac og jeg elsker denne romanen, som jeg leste i 06 og 09.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

De gamle er ofte eldst, ikke sant? Men hvorfor er det nærmest umulig å skrive slikt i dag, uten at det blir tåpelig og flatt? (Balsac, Hugo, Dickens, Louis Stevenson osv) Eller er det bare jeg som ikke følger med? Jeg kan svare selv,jeg følger ikke med. Men er det noen av dere som har forslag til mer moderne bøker som likevel inneholder samme form for fortellerkunst, intensitet og usannsynlige, men troverdige, plot som gjør det umulig å puste ut før siste side er lest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Michel Fabers roman "The Crimson Petal and the White" som er skrevet i disse dager, men foregår i viktoriatidens London. Han er en fantastisk god forteller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, det er allerede registrert i ønskelisten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm... Godt spørsmål. Den første som faller meg inn er En passende ung mann av Vikram Seth. Kanskje man må ut av Europa?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tips mottatt og lagt i ønskelisten....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt Fagertveit