Jeg er fascinert av religion og filosofi, og har lyst å lese noen bøker innen åndelighet igjen, etter maaange års pause. Har et inntrykk av at veldig mange bøker er typisk new age, og at bøkene stort sett skal hjelpe deg med å bli tynn og rik. Jeg er IKKE på utkikk etter en sånn bok.

Jeg leste himmelske samtaler-triologien når jeg var 16-17 år, og elsket dem. Hvorvidt samtalen faktisk fant sted vet jeg ikke, men jeg fikk et helt annet syn på ting etter å ha lest bøkene. Kunne tenkt meg noe lignende nå, eventuelt i skjønnlitterær form. Interesserer meg også for buddhisme. Har ikke kapasitet til å gå igang med de store verkene (Bibelen, Koranen osv) på dette tidspunktet.

Hvilke erfaringer har dere med "åndelige bøker"? Hva har dere likt, og hva har dere ikke syntes noe om?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Anbefaler sterkt Helge Hognestad si bok "Gud i mennesket : ny tid - ny kristendom" - Han har et kristen utgangspunkt men er helt på linje med det som for meg er alternativ religion. Anbefaler også sterk "Døden er livsviktig" av Kübler-Ross, Elisabeth, ei bok som mest handler om å leve. Eller to romaner om buddisme "Zen og kunten at vedlikeholde en motorsykkel" eller Siddharta". Eller hva med "Kunsten å leve inderlig"om eksistensialisme for det moderne mennesket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

danske Poul Hoffmann - fortellinger med friske vinkler på åndelig realitet i historie og hverdag.

Kan forveksles med spennende romaner: en kunne overse hvordan 'religion og filosofi' vever seg snedig inn i intriger og benpibernes hvisken.

verk av P.H. her

Nardusmysteriet!

dansk wikipedi

En forbisett forfatter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det er viktig å finne en "inngangsdør" som ikke er en for fremmed, og det er jo veldig individuelt.

Vil du ha en enkel bok som jeg opplever som seriøs nok, så anbefaler jeg "Tao med Ole Brum". Ole Brum er bare nøkkelhullet, om jeg kan si det sånn.

Noen kommer i kontakt med slike temaer via mer praktiske vinklinger som feng shui eller astrologi.

Antroposofien er spennende,og mer vestlig, men Rudolf Steiner skriver veldig tungt. Der kan en begynne med to korte skriv som "Barnets oppdragelse" og "Menneskets tenmperamenter!" for å snuse litt på Steiner, og så er det jo skrevet OM Steiner, tror det kommer en på Mammut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nå du lever av Ekcart Tolle (usikker på om jeg skrev fornavnet rett nå men, det er noe sånt i alle fall)

Har ikke lest hele boken, men den tror jeg er ganske ok^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har et alternativ til deg, men er ikke sikker på om den faller inn under dine kriterier.

Kvinner som løper med ulver av Clarissa Pinkola Estes. ..villkvinnen er urtypen, kvinnenaturen. hun forandrer seg ikke uansett kultur, tid og politiske system, hun er den livsgivende kraft...:0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svarene! Niende/tiende innsikt har jeg lest, men det er endel år siden. Husker jeg likte dem. Kanskje jeg skal lese dem om igjen, husker lite fra bøkene=) Syv år i tibet må på leselisten, den tror jeg kan være noe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt om jeg treffer på det du er ute etter men bøkene "Niende innsikt" og "Tiende innsikt" av James Redfield er veldig gode filosofiske/åndelige bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stiller meg bak Stine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du vært borti Uro av Finn Skårderud? Etter nærmere ettertanke, så er det vel ikke den type bok du etterspør.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder buddhisme, så kan kanskje Syv år i Tibet, interessere, og den er filmatisert med Brad Pitt i hovedrollen. Selv har jeg ikke lest boken, men hadde derimot stor fornøyelse av filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Inger-LiseDemeteralpakkaBookiacTor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeHarald KNorahTheacathyPiippokattaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. Ynghead