Tenkte mer på de bøkene jeg ikke vil ta i, engang... Særlig når de dukker opp på andres favoritt-lister. I overkant snobbete, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Hvordan kan du vite helt sikkert på forhånd at det finnes bøker du ikke engang kan tenke deg å ta i?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finnes det virkelig bøker man ikke engang vil ta i?? Sånn bortsett fra om noen har kastet opp på den da, da forstår jeg. Men sånn ellers...?

Og hvorfor spesielt de som dukker opp på andres favorittlister?

Ja, siden du nevner det, det er i overkant snobbete syns jeg. Minner nesten litt om mobbing. Hvis jeg har en fovorittbok som du da finner glede i å merke med at du "ikke vil tatt i den engang..", så ville jeg kanskje følt meg litt såret som om du sa at jeg hadde dårlig smak e.l.

Håper virkelig det ikke er sånn ment, men det kan for mange oppfattes sånn. Og jeg klarer ikke helt se vitsen her.

Som andre foreslår, lag heller en liste over hvilke bøker du ikke vil lese :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig med en "skal ikke lese knapp", men det er jo fordi jeg gjerne legger inn i boksamlingen min her alle de bøkene jeg har i bokhylla mi hjemme. For eksempel så samler jeg på Nancy Drew/Frøken detektiv serien, men jeg er blitt litt voksen til de men ønsker å samle de videre...men jeg har jo ikke tenkt til å lese de. Også har jeg noen bøker som bare ble slengt med på bruktmarkeder og slik...noen klassikere som jeg føler jeg burde eie...men det betyr ikke at jeg har tenkt å lese de med det første. Derfor skulle man ha hatt en slik knapp. Men jeg ser ikke noe logisk grunn for å legge til mange bøker i samlingen sin under "skal ikke lese" for å demonstrere at man ikke liker en del topp-bøker og slik. Da kan det jo fort bli rot i bokhyllene og slik også. For med mindre man lager en bokhylle til de så vises det jo ikke at du ikke ønsker å lese bøkene med mindre man holder musepila over bildet av boka for å se status.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah. Tenkte ikke over at en sånn "status" kunne brukes på den måten. Men jeg tror likevel det er noen som ikke klarer å motstå fristelsen til å legge til Min kamp og Alymisten osv. bare for å vise et standpunkt, og det blir tåpelig synes jeg. Hva med "har ikke lest"? Det høres litt mindre negativt ut...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ironiske er jo at du ville blitt nødt til å legge til boka i boksamlinga di før du kan markere den som "skal ikke lese". Og det er jo litt dumt å ha boksamliinga si full av bøker en absolutt ikke vil lese. ;)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Så sant, så sant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...en liten overkant ja ;))
Jeg kan ikke helt se hvilke interesse jeg f. eks skulle ha av å markere at andres favorittbøker ikke holder mål!!!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Halve moroa er jo at folk er så forskjellig. Det kan jo være moro å se hva andre ikke vil ta i. Hvilken bok ville du først satt inn i den hylla, da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er vel en fare for at både Min Kamp og Drømmehjerte hadde havna på "Skal ikke lese"-lista. Kunne jo tilogmed utvikla seg til at jeg fikk automatisk anti-anbefalinger. "Folk som liker denne skal ikke lese Drømmehjerte"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke mange som er enige med deg, ser jeg. Den beste grunnen til å ha en sånn knapp er at noen andre kan prøve å overtale deg til å "ta i" boka likevel... Men det er vel få som er SÅ engasjert i andres hyller. Jeg vil nå likevel benytte anledningen til å anbefale deg å lese "Min kamp 1". Den er faktisk veldig bra. Ikke så mye historien om Knausgård og omgivelsene, men alle tankerekkene og digresjonene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke fordi jeg tror den er dårlig jeg ikke har tenkt til å lese den - er vel heller det motsatte! Skulle den være så bra at jeg bare MÅ lese alle sammen, får jeg jo ikke lest noe av alt det andre jeg må og vil lese...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-he. Det er den morsomste grunnen jeg har hørt (sett) for å velge bort bøker... Kan trøste deg med at for meg holdt med nr. 1. Iallfall foreløbig. Som du sier - det er jo så mye annet man skal lese også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid Nygaard