Ikke Nobel-kandidat, nei - men absolutt både gripende og godt fortalt. Det du kaller "den parallelle historien" oppfatter jeg som hovedhandling, faktisk. Det er Julia og nåtidsmenneskene dette handler om: Historieløshet, uvitenhet, skam, fortielse, fasade, vilje til - og redsel for - å avdekke sannheten. At forfatteren har spedd på med en del sentimentale elementer, har du nok rett i. Heldigvis er håret mitt ganske grått fra før, så jeg slipper å bekymre meg for det.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dette var godt sagt! Så enig. Hvorfor leser vi hvis det ikke er å lære - få erfaringer. Nåtiden i denne boka satte det jo i perspektiv!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, så enig der....man kunne jo bare gå til dokumentaren selvsagt, og/eller den la Raffle filmen...men da leste man jo ikke noen roman; og personlig synes jeg den "konstruksjonen" med to parallelle historier - fortid/nåtid fungerte bra, (med trekk for diverse svakheter)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

DemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelHarald KBertyCecilieSissel ElisabethKine Selbekk OttersenGladleserSigrid NygaardIngeborg GConnielittymseAnineEvaTorill RevheimBård StøreLogikaKirsten LundBjørg RistvedtHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibeke