Dette er bok nummer to i The Farseer Trilogy av Robin Hobb. Noen ganger trenger man så mange sider for å bygge opp dramaturgien i historien, for å gi store løft når det virkelig gjelder. Robin Hobb kunne med fordel kutte to hundre sider med beskrivelser og unødvendige detaljer.

Men når det er sagt, så likte jeg denne boka mye bedre enn den første. Nå har jeg blitt kjent med bastarden Fitz som er kongens leiemorder og jeg kjenner universet. Robin Hobb har mange utrolig kule grep (magikonseptet spesielt som skiller mellom den høyverdige Skillegenskapen og den ulovlige Witegenskapen), og det er noen uforglemmelige scener i boka (blant annet slutten).

Hobb skal også ha skryt for gode karaktererskildringer. Det er en av de tingene som for meg tipper så utrolig mange fantasybøker feil vei (den sterke helten, og den sårbare kvinnen….hjælp, hvor er spybøtta). Robin Hobb skriver ganske komplisert fantasy. Plottet er ikke spesielt avansert, men hun er omstendelig. Jeg hadde slitt med skrivemåten hennes da jeg var yngre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Hei! Neste trilogien er Shaman's Crossing, Forest Mage og Renegade's Magic. Disse tre har jeg ikke lest ennå, i motsetning til de tre første trilogiene.. The Liveship Traders-trilogien (som Fitz ikke er med i, men man kan gjette seg til at nøkkelpersonen Amber er Fool) er den klart beste..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Shaman's Crossing, Forest Mage og Renegades Magic er like bra som de andre bøkene hennes, synes jeg. De var til tider ganske så spennende. Jeg syns Robin Hobb skriver veldig bra, og jeg liker spesielt magi biten hennes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klart en av de beste fantasy seriene jeg har lest, de tre første var bra, de tre neste var fantastiske! Sikkert lest de to seriene om fitz 4 - 5 ganger og jeg kommer til å lese dem igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det tre til etter Asssassins bøkene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja etter Farseer triologien kom the Tawny man serien; Fools errand, The golden fool og fools fate, de er fantastisk bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Okei! Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita Ness