Jeg foretrekker krim/spenning/thrillere, og vet at de fleste har en mening om kategorien(e) og de aller fleste har lest en eller flere krimbøker.Hva er i såfall den aller beste krim/spenning/thriller-boka du har lest? Og kanskje si litt om hvorfor.

Selv har jeg falt for krim av Yrsa Sigurdardottir og Jo Nesbø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 28 svar.

En drivende god krim er "Unntaket" av Christian Jungersen. Ja, hvordan beskrive, den er noe anderledes enn det meste annet av krim. Et kontor hvor medarbeiderne grubler over intensjonene til hverandre, og om noen av de andre kan ha begått drapet. Veldig anderledes enn annen krim.

Jeg ser av diskusjonen her at mange liker Nesbø. Jeg synes igrunnen at bøkene hans er innmari flate og lite spennende, de er liksom "for riktige". Dessuten henger ikke Harry Hole helt sammen som person.

En jeg har falt for i det siste er Harlan Coben, deilig med en helt som ikke er drikkfeldig, har problemer med politiet og tenåringsdatteren sin...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også likt godt flere av bøkene til Harlan Coben. Men det er ofte slik at leser du mange bøker av samme forfatter etter hverandre, så kan du ende opp med å bli litt "metta" av den stilen de har. Og jeg ble litt "overmett" av Harlan Coben etter noen bøker. For det som jeg syntes var en artig og humoristisk stil, føltes litt krampaktig etter hvert.

Jeg er enig med deg om "Unntaket". Den var spennende. :)

Forsåvidt også bittelitt enig med deg om Jo Nesbø og Harry Hole, men likevel har jeg stort sett også slukt hans bøker etter hvert som de har kommet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så absolutt enig, jeg gikk også mett av Coben. Den effekten har jeg kjent på flere forfattere. Nevner Auster, Kundera, Irving, med flere. Dette er forfattere jeg hadde dilla på, og så ble jeg stappmett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har rett. Hvis man først finner en forfatter man virkelig liker, så er det fort gjort å overdosere.
Blir mer og mer oppmerksom på at jeg trenger variasjon i det jeg leser, så nå prøver jeg å være flinkere til å velge litt forskjellige forfattere, slik at jeg ikke skal gå så fort lei. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man blir aldri mett av Harlan Coben. Du må lese hans nyeste bøker The woods (I den skogen), Hold Tight (Hold Tett). Drivende gode bøker. Etter at jeg så en video av ham på youtube måtte jeg bare få tak i den aller nyeste også. Hans nyeste er Caught og den gleder jeg meg til!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jada, jeg skal nok få med meg alt han har skrevet.
Men må variere litt, så det ikke blir for store doser av den samme forfatteren på en gang. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Det er kjekt med variasjon også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slapper særdeles godt av med krim. Har lest mye, så det går ikke an å si at den eller den boka er den mest spennende. For det kommer litt an på humøret, stemningen og situasjonen.
Det er noe med krimbøkene som pirrer, fascinerer, forskrekker og tiltaler min nysgjerrighet. Måten plottet blir lagt opp på. Måten man kan bli helt oppslukt av grøssende hendelser. Jeg liker best å bli fanget i "eggende" psykologiske thrillere, der man får mye innblikk i de gales verden.
Så da kan jeg iallfall nevne "Kidnappet" (Misery) av Stephen King som et eksempel på ei bok som "tok" meg. Filmen har jeg også sett noen ganger, og den er også fabelaktig godt laget, selv om den ikke stemmer helt med det som skjer i boka. Grøss - grøss...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En norsk krimforfatter som har overrasket meg positivt er Jan Mehlum. Advokat Sven Foyn løser krimgåter i Tønsbergområdet, og han kommer som oftest bort i personer som ikke akkurat lever på livets solside. Har du lest noe av han Norah? Hvis ikke bør du gi han en sjanse, og begynn gjerne med en bok fra begynnelsen av hans krimforfatterskap.Kan være greit fordi han ofte viser til gamle mordgåter i senere bøker.Men det er ingen betingelse. Driv og spenning hele veien. God lesning videre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har lest flere av hans bøker. Sven Foyn er også en fyr som man på en måte blir litt glad i. Utrolig hvor mye rart en middelmådig småbyadvokat kan rote seg bort i, da... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The Hound of the Baskervilles" av Arthur Conan Doyle. Årsak: spennande, godt bygd opp - og endå ein gong: spennande! Sherlock Holmes logiske sans på sitt aller, aller beste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser det er kommet inn svar med mange fine forfattere og bøker. Alle har sin egen smak. Men ser det er mange som skriver "Vil anbefale deg." Men jeg spør ikke etter forslag til gode krimbøker i den forstand at jeg leter etter bøker å lese selv. Jeg vil bare som en diskusjon at de om vil kommer med hvilken bok/forfatter de persolnlig synes er best, har gitt dem mest osv. Bare for diskusjonens skyld.

Ps: takk for alle svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler på det peisvarmeste "The Moonstone" av Wilkie Collins. Den er regnet som den første engelske krimromanen, og ble utgitt første gang i 1868. Den er fylt av herlige karakterer (bl.a. en eldre tjener som har hele sin livsfilosofi fra boken Robinson Crusoe), og er både morsom og spennende. T. S. Eliot: "the first, the longest, and the best of modern English detective novels, in a genre invented by Collins and not by Poe".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke så glad i krim, så jeg kan nok ikke komme med noen anbefalinger i den kategorien, men du skriver jo også at du liker spenning, så da har jeg lyst til å anbefale Smuss av Katarina Wennstam. Boken er ingen krim hvor man jakter er ukjent gjerningsmann, men den skildrer et brutalt miljø og Wennstam skriver bra om vold mot kvinner. Smuss er, så vidt jeg vet, den eneste av hennes bøker som er oversatt til norsk. Den er første del i en trilogi så de andre to bør også komme på norsk med tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange bra krimforfattere. Henning Mankell er jo en konge på feltet. Unni Lindell er ganske bra. Jo Nesbø har jeg hørt mye bra om, men ikke fått lest noe av enda. Robin Cook kan vel muligens gå under krim. Agatha Christie har utrolig mange flotte krimbøker. Kunne sikkert nevnt mange flere også, men ser du har fått mye gode tips nedover her også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbø er den beste. Harry Hole er en litt "gammeldags" ansatt person som kan tillate seg det meste fordi noen glatter over eller tar støyten litt høyere opp i systemet. At han misbruker både alkohol og narkotika er ikke et pluss. Savnet søsteren hans i "Panserhjerte". Og så ser det til at Jo Nesbøs fantasi er uuttømmelig og han evner å overraske leseren i alle bøker. Har akkurat lest Jørgen Brekkes "Nådens omkrets", i en setning må det være Harry Hole han mener; en forfyllet etterforsker fra Oslo. Ble dessverre ikke imponert over Brekkes bok, hadde lest om alt det grusomme før; Bokbindersken, Jeg skal vise dere frykten, Der lyset sliper inn osv. Om Brekke er enig i disse referansene vites ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når vi først er inne på Storbritannia må jeg innrømme at jeg er veldig glad i Shardlake-bøkene til CJ Sansom. Det er krim fra begynnelsen av 1500-tallet da Henrik VIII regjerte og skifta ut dronninger i relativt sor fart. Mulig jeg liker dem så godt fordi det er mer historiske romaner enn krim - uansett fortjener de et stort publikum, mener jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er jeg veldig enig med AnjaE, men den aller, aller beste synes jeg er "Jernvognen" av Sven Elvestad (Stein Riverton).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har etter hvert lest så mange krimbøker at det dessverre er vanskelig å skille den ene fra den andre.. Da er det lettere å vise til forfattere og/eller detektiver. Har av en eller annen grunn en stor forkjærlighet for modne menn som etterforskere/detektiver. Blant annet står Colin Dexters Morse-bøker, Arnaldur Indridasons Erlendur-bøker, Ian Rankins Rebus-bøker og P.D. James Dalgliesh-bøker høyt i kurs. Når det gjelder setting, er Storbritannia favoritten; er en smule anglofil av meg ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene til Jo Nesbø er jo en ener i seg selv. Ellers leste jeg nylig Johan Theorin(Skumringstimen ,Nattefokk og Blodleie), Unni Lindell ( Honningfellen )Karin Fossums ( Varsleren, Elskede Poona , Den som elsker noe annet, Djevelen holder lyset) Bøkene til Camilla Lackberg ,Håkan Nesser,Mankell....pluss pluss, jeg elsker krim og da spesielt av Norske og Svenske forfattere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du leste noe annet enn svensk og norsk?

Og er det ikke et hav av froskjell mellom f.eks. Nesbø og Lindell. Eller Larsson og Läckberg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo det er jo forskjell.Alle forfatterem har jo sin egen stil ,men det er noe med meg og svenske forfattere for tiden. Men jeg har lest flere av Mary Higgins Clark og andre utenlandske krim bøker. Jeg sluker det meste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hevet meg på mye krim de siste årene. Umulig å si hva som er best - men jeg forstår hvorfor Camilla Läckberg er så enormt populær. Synes også Hypnotisøren av Keppler var veldig bra - god drive, flere universer sammenvevet på en bra måte og spennende til siste side. Har ikke lest Tysteren ennå, men den tror jeg er verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Agatha Christie var mitt første møte med krimsjangeren-og "Ti små negerunger" er den boka jeg husker aller best og som jeg synes er en av de beste hun har skrevet.Ellers må jeg bare nevne"Sort messe" av John Dickson Carr som nærmest er genialt godt skrevet. To udødelige bøker som jeg ikke glemmer så lett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Krim og spenning er yndlings kategorien her også. Skumringstimen -Johan Theorin er min favoritt! Fordi her var det spenning helt frem til siste side!
Liker også bøkene til Unni Lindell. Hun skriver på en slik måte som pirrer nysgjerrigheten..slik at en MÅ lese neste side, og neste og neste...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig. Det gir meg mest å lese krim/spenning/thrillere.

Jeg regner med at du har lest Snømannen og Marekors, siden du nevner Jo Nesbø. Disse er favoritter av den enkle grunn at det er seriemordere med. Ellers er jeg veldig glad i Karin Fossum (pga det psyke som hun klarer å skildre helt fantastisk), og simpelthen elsker Den Som Elsker Noe Annet. Tom Egelands Skyggelandet er også en storfavoritt! Denne er mystisk, ekkel og med mange overraskelser. Jeg klarte ikke å legge den fra meg før jeg var ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har desverre ikke lest så mange av Jo Nesbø enda, men han fanget meg allerede fra første bok jeg leste. Selv har jeg ikke helt funnet tonen med Fossum. Den eneste boken som jeg virkelig likte var "De gales hus." Tom Egeland derimot synes jeg har kjempegode bøker. Elsket "Paktens voktere."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å finne en krimbok som er bedre enn alle andre er for meg veldig vanskelig. Men sånn generelt kan jeg jo si at jeg er veldig glad i gammel norsk krim, Sherlok Holmes, Agatha Christie, Maigret, Tom Egeland, Jon Michelet, Jo Nesbø osv. Vansklig å plukke noen bestemt, det kommer mye an på den enkelte bok. Men skal jeg absolutt si en bok eller to, så kan jeg jo nevne Hypnotisøren av Lars Kepler fordi den beveget seg inn i et nytt spor og tok i bruk andre medier, som en god nr2 kan jeg nevne De dødes tjern av Andre Bjerke, en norsk klassiker som er en virkelig grøsser. Dette er bare to av uendelig mange gode, spennende, fasinerende og grøsslig gode krimbøker som jeg syns er gode og uforglemmlige. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeKirsten LundAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG L