Meget interessant lokalhistorie, en samling brever fra 1780-årene, et funn av en bok jeg kom over på mitt lokale bibliotek. Den er utgitt av Den Litterære Klubb i Trondheim, 1946. Jeg skal kommentere nærmere når den er lest ferdig...her var det mye å ta fatt på; tross bare ca 150 sider...spekket av opplysninger og detaljer - av stor interesse for en som driver litt slektsforskning og lokalhistorie på hobbybasis...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Her må det være en feil. Når jeg går innpå denne boken fra din side, finner jeg at den bare er nevnt hos deg, og bare omtalt av deg.
Hvis du går inn på mine bøker, vil du finne at den bare finnes i min boksamling, og bare er nevnt av meg.
Litt dumt dette her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg i at dette blir litt komplisert, plutselig er jeg inne med to bøker av samme slag...hvis jeg sletter en, står det at jeg sletter for annen bruker også. Jeg la inn boken fordi den ikke kom opp da jeg søkte etter den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har ikke noe ISBN nummer, den var vanskelig å legge inn.(Jeg scannet forsiden) Tenkte kanskje jeg skulle kjøpe den, fant den i flere antikvariat. Men denne skaffet altså mitt meget service-dyktige lokalbibliotek.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig at denne boken fortsatt finnes! Bakerst i min står det at det er en spesialutgave på 250 nummererte eksemplarer. De 150 første er for den litterære klubbens medlemmer. Min er nr. 142 :-)

Hvis du er interessert, kan du jo se hva jeg har skrevet om den. Så venter jeg spent på hva du etter hvert skriver...
(Jeg også skannet forsiden for å få lagt den inn.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det skal jeg gjøre. Morsomt. Den var så spesiell at jeg har bestilt den fra an antikvar....har fått bekreftelse på bestillingen, men vet jo ikke om de finner den frem. Det tar litt tid før jeg får gjennomarbeidet denne, for den står ikke øverst på "jobb-listen" min.

PS.Vakker og oversiktlig blogg du har...men jeg fant ikke den boken der (?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha. Der står bare de bøkene jeg har skrevet selv. Fortrolige brev finner du på siden min her på Bokelskere, i hyllen Kulturhistorie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK, jeg forstår...du mener din bokomtale av denne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp - klikk på omslaget, så kommer omtalen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir sånn når vi må legge inn bøker manuelt - slik dere utvilsomt har måttet gjøre med denne bøken fra 1946. Årsaken er at den ikke finnes i de bokdatabasene som søkemotorene til bokelskere.no leter opp opplysningene fra. De bøkene vi legger inn manuelt (fordi vi ikke får treff ved søk), blir heller ikke søkbare for andre bokelskere - fordi de havner ikke i de nevnte bokdatabasene, bare i våre respektive "lokale" hyller.

Enig at det hadde vært flott om manuelt registrerte bøker også ble søkbare for andre bokelskere - men jeg ser administrator-utfordringen der: om våre manuelt reg.-bøker havnet i en sentral (felles) database, ville det sannsynligvis bli en god del feilregistreringer som følge av at 10 000 medlemmer ikke nødvendigvis er pinlig nøyaktige til enhver tid når de plotter inn bokdataene sine....

Var dette litt oppklarende, Lillevi? Skjønner godt at du spør - det har jeg gjort selv tidligere, uten at jeg har klart å finne tilbake til tråden der jeg fikk svaret... :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både ja og nei.
Synes det er leit/dumt at en bok jeg legger inn, ikke blir søkbar for andre bokelskere. Trodde faktisk det var slik...

Dette handler om å kunne diskurere bøker i en og samme tråd, få en oversikt, og vite hva flere bokelskere mener om den samme boken.

Takk for at du tok deg tid til din utfyllende kommentar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig i at det hadde vært fint om også eldre bøker, altså pre-ISBN, og ikke minst danske og svenske bøker hadde vært tilgjengelige for alle når én bokelsker først har gjort jobben med å registrere den. (Jeg er en stor nostalgiker som er veldig glad i gamle bøker, og leser gjerne svensk og dansk, så jeg har en god del av "egen-registrerte" bøker selv - det hadde vært morsomt å oppdage flere eiere av disse bøkene!)

Vi får se hva som skjer på sikte - kan gjerne være med på en oppfordring til André om å vurdere saken på nytt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig!
Jeg trodde faktisk det var slik; har registrert en del bøker i den tro ...)

André - er det mulig å få dette til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du denne boken!!!
Jeg har den også - funnet i min pappas samling (han var en ekte bokelsker).
Jeg leser den nå og har skrevet om den her på bokelskere.

Boken finnes kun i 250 eksemplarer, min er nr. 142. Du har gjort et funn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DemeterGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelHarald KBertyCecilieSissel ElisabethKine Selbekk OttersenGladleserSigrid NygaardIngeborg GConnielittymseAnineEvaTorill RevheimBård StøreLogikaKirsten LundBjørg RistvedtHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeKjell F TislevollVegard Borgen