Jeg har gitt Kerstin Ekman en sekser for denne boken, - den innfridde alle forventninger! Det gjorde meg ingen ting at jeg ikke hadde lest "Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg som handlingen knyttes opp mot, - og slikt "ballspill" er alltid veldig fascinerende, i hvert fall når det er godt gjort;)

Handlingen utspiller seg på begynnelsen av 1900-tallet i Stockholm og det merker man godt, både ved det litt gammeldagse, høytidelig språket og alle referansene til tidstypiske ting og steder. Men ellers foregår det alt sammen inne i hodet på en mann, boken er hans dagboknotater, og jeg blir ufattelig imponert over Ekmans evne til å skape denne personen og se ham innenfra! Og alt sammen skrevet i et så presist språk, her er det ikke et ord eller en setning for mye, - imponerende!

Det var noe som noen ganger fikk meg til å tenke på P.O.Enquist underveis, og antakeligvis ikke bare det svenske. Jeg tror det var de litt kryptiske dagboksnotatene til et forkrøplet sinn som noen ganger vekket minner om "Kaptein Nemos bibliotek", mens legemiljøet på begynnelsen av 1900-tallet fikk meg til å huske på "Boken om Blanche og Marie". Men det er jo ikke så galt å bli minnet om Enquist, selv om jeg ikke synes sistnevnte er av hans beste bøker;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har nettopp lest denne boka - etter å ha lest Doktor Glas. Den boka må du bare lese! Du kommer til å elske den! Hos meg blir det terningkast seks til begge bøker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanne