For noen år tilbake leste jeg en bok hvor handlingen var lagt til puben "Ovenpaa" i Stavanger og biljardspillerene der, men for mitt bare liv evner jeg ikke å fremkalle verken tittelen eller forfatteren. Er det noen som har peiling?

Så en litt mer generell forespørsel. Er det noen som har tips til filmer hvor biljard er en (større eller mindre) del av handlingen?

Jeg er svært takknemlig for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Send en PM til Tore Renberg (her på forumet) så tenker jeg du får svar. Jeg klarer ikke å finne det ut, men regner med at det er en Stavangerforfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm, ingen dårlig idé. Takker for den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søkte på nett og fant dette. Ingen garantier for innhold da jeg bare har klippet og limt.

Hustler (1966) The Baron and The Kid (1984) Color of Money (1986) Kiss Shot (1989) Stickmen (2001) Poolhall Junkies (2002) Shooting Gallery (2005)

Turn the River (2007)

BILJARDFILMER?

The Baltimore Bullet (1980) Lemon Tree Billiards House (1996) Destiny Stalled (2000, short 25min) Pakners (2003)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah fantastisk. Takker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Color of money med Tom Cruise og Paul Newman er vel en film med en del biljardspilling. Tror Tom C står og holder en biljardkø på coveret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker for svar.

Tror det finnes tre "velkjente" filmer: "The color...", "The Hustler" og "Poolhall junkies". Disse er dssverre de eneste som er kjente for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver nok for sent for Sisyfos var før meg;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Paul Newman spiller "pool shark" i The Hustler og i Scorseses The Color of Money. Ellers dukker jo den grønne filten opp i en hel bråte filmer hvor det har en mindre rolle. Kritiske avsløringer rundt biljardbordet i Kubricks Eyes Wide Shut, for eksempel.

Boka kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker for svar.

Skal sjekke opp Kubricks-filmen; I utgangspunktet er alt av interesse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom meg i forkjøpet med "The Hustler" der:) Veldig stilig film. Paul Newman, en av de største!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenGrete Aastorp