Hva er passende alder for å lese Harry Potter høyt? Jeg har ei jente i 2. klasse og har tenkt at det er greit å vente, men nå begynner vennene hennes å se filmene. Det tror jeg er for tidlig for min unge, men bøker er jo noe annet. Er det noen med erfaringer om dettte her? sidsel

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg begynte med første bok i første klasse, nå har vi lest andre i andre klasse, og han må pent vente til tredje klasse før han får tredje, altså. Bøkene - og ikke minst filmene som han får se etter at vi er ferdig med boka - blir så mye skumlere etter hvert at jeg tenker vi holder den takta noen år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg var ikke stort eldre enn henne når jeg begynte å lese HP, men jeg var blant dem som leste bøkene etterhvert som de kom ut og derfor vokste en del mellom hver bok. De senere bøkene er gjerne noe mer skremmende enn de første, så kanskje det kan være lurt å vurdere om hun er gammel nok ut i fra disse?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer nok veldig an på modenhet, men tenker også at det er mer interessant å lese disse når en er omtrent på samme alder som HP. Han fyller 11 i første bok. Synes forøvrig kanskje ikke filmene er helt egnet for så unge barn. Det er mye ondskap som lurer. Tror det er 11 års aldersgrense på de siste 3, muligens også på nr to og tre, noe jeg synes er helt på sin plass.

Min 10 -årige datter er ikke klar for Harry Potter.Tror hun fikk se første film hos venninner da hun var ca syv, dette skremte henne, hun synes det er for skummelt. Det er masse annet en kan lese før det er tid for HP. Selv elsker jeg bøkene, men er, som det sikkert kommer frem her, skeptisk til at så unge barn ser filmene. Om de klarer å lese bøkene, med alle de vanskelige navnene, er det vel bare å la dem gjøre det, men å påtvinge dem dette er nesten som å lure barn til å spise dessert;) Det er en tid for alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, selvfølgelig:) Venter en på brev fra Galtvort er det greit å være forberedt. Som sagt er du moden for det er det vel bare å lese, men tenker at det ikke er nødvendig at foreldre "tvinger" Harry Potter på ungene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mamma leste Harry potter til meg og søsknene mine. Tror ikke broren min kan ha vært eldre enn 6 da hun leste den første til oss, så tror ikke 2.klasse er for tidlig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har skrevet i et annet innlegg her inne at jeg har høytlesing av Harry Potter for åtteåringen min. Etter den første gikk vi rett løs på den andre. Jeg mener det er bare å prøve, så ser du om det fenger. Vi hadde sett filmene først, ideelt sett gjør jeg det i motsatt rekkefølge, men jeg tror at for min datter var det veien via filmen som fenget hennes interesse. Og det er moro. Så fikk jeg lest Harry Potter også. Hun insisterer på å fortsette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror mine døtre var sju og ni da vi begynte å lese HP sammen. Dvs, vi leste halvparten, den andre halvparten hadde vi med oss på lydbok på bilferie. Tror vi holdt på i nesten to år. Det var en fantastisk opplevelse for hele familien; vi brukte hver eneste ledige stund i firsomhet i sofakroken. Anbefales! Nå når jentene er blitt ti og tolv, leser de hele serien om igjen for seg selv. De er fullstendig hekta, begge to :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror du godt kan prøve. Fetteren min var på den alderen da foreldrene hans leste Harry Potter for ham, og han elsket det. Så hvis datteren din klarer å følge med og synes at det er spennende, ser jeg ingen grunn til å la være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim