Jeg må desverre innrømme at om en bok er på nynorsk, så leser jeg den ikke. Nynorsk er et tungt, kronglete og vanskelig skriftspråk. Jeg leser heller på engelsk eller dansk enn nynorsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Hm, jeg synes det er trist at du bl.a. går glipp av bøkene til Frode Tiller og diktene til Olav. H. Hauge. Men kanskje de er oversatt til engelsk eller dansk. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har du noen eksempler på bøker du har gitt opp fordi de var på nynorsk? Så kan kanskje noen av oss tipse deg om lignende bøker på nynorsk du muligens kan like?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er mange år siden jeg prøvde meg på nynorske bøker. Etter det har jeg bare lagt de fra meg så fort jeg ser de er på nynorsk. Jeg synes faktisk nynorsk blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år som går. Sliter til og med med å forstå nyhetsoppleseren på P4 på kveldene som leser på nynorsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg faktisk ta så sterkt i som å si at du nok bør øve litt :) Det er en ganske stor andel av Norges befolkning som snakker en dialekt som ligger mye nærmere nynorsk enn bokmål og da går du jo glipp av en del hvis du ikke kan snakke med vestlendinger for eksempel ;)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Dielekter i seg selv har jeg ikke problemer med. Men når folk som har en dialekt begynner å lese nynorsk så hakker det så mye at jeg ikke får med meg hva de sier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo ikke så rart at det blir vanskeligere når du ikke leser nynorsk i det hele tatt... :) Da glemmer du jo det du kan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette Augustinmge