Har desverre noen slike bøker uten bokomslag. Du har nok rett i at mange kastet omslagene på 60-70-tallet så de selges ofte uten i bruktbutikker.
Har forresten funnet en god del bøker som jeg ikke kjøpte/leste da jeg var medlem, så dem får jeg vel lese først.

Tror bokklubb-utgaven av "Ikaros" kom på 70-tallet, så den utgaven du har er kanskje en førsteutgave. Jeg mener denne romanen ble utgitt første gang i
1957 (??)

To bøker jeg gleder meg til å gjenlese er "Salamanderkrigen" av Karel Capek (givende og spesiell) og "Et forargelsens hus" av Gabriel Chevallier (hysterisk morsom).

De gamle bokklubb-bøkene er faktisk veldig fine/forseggjorte uten omslag også, og jeg tror Bokklubben fikk en del priser for sitt bok-design.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Selv om jeg jo kan se at jeg har tatt av de fleste omslagene på de eldste bokklubb-bøkene, husker jeg at jeg ergret meg litt over at innbindingen var så seriepreget. Jeg har mange av disse bøkene, men de står ikke oppstilt etter farge, - slik noen gjorde! De står spredt mellom de andre bøkene mine, sortert på forfatternavn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De bøkene jeg har kjøpt i brukt(bok)butikker er nok fra en lengre periode i Bokklubbens historie.
Det ser ut som innbinding/design er (mer eller mindre) forandret med ujevne mellomrom, men uten at bokklubb-særpreget er gått tapt, og det gjør at seriepreget ikke er så veldig påtrengende (som når det gjelder f.eks. en utgave av en forfatters samlede verker eller en populærlitteratur-serie).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg måtte bort i hyllen og titte litt, og da så jeg jo at f.eks. Kristin Lavransdatter og Olav Audunsson har helt forskjellige rygger, den første er udatert, men OA kom så sent som i 1979 og hadde den typiske Bokklubbryggen, - det hadde også Madame Dorthea, som kom i 1973. Men når jeg nå så nærmere på dem og flere andre, gjenoppdaget jeg hvor flotte de er, mange med fine illustrasjoner og omslagsbildet gjengitt på forsatsen (eller hva de aller første sidene heter), - det er rent fristende å begynne på dem igjen! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte inn å se på "Ikaros" boka mi igjen. Der står det annet opplag og så var det ingen bokKLUBB bok men en Cappelenbok, men fin er boka allikevel så du har helt rett Kjell, boka kom nok mye senere som bokklubb bok. Beklager surret her blingsa jeg, det ble litt seint i natt, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ester SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardTove