En fin krimbok med masse bakgrunnsbilder fra Shetland. Flere mord skjer på et lite sted hvor alle kjenner alle. Og den lokale politimannen er en luring som ser uforutsette løsninger på mordmysteriet. Fantastisk gøy å lese en historie med Shetland som bakteppe. Etter at boken var lest sjekket jeg til og med flyavganger til stedet ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg tror jeg har en liten «soft spot» for krim fra ulike øyriker. Som Arnaldur Indridassons og Yrsa Sigurdardottirs bøker fra vakre, ville Island, eller Monica Kristensens kriminalromaner som utspiller seg på kalde Svalbard. Og Cleeves Shetlandsbøker, da. Selv om alle disse nevnte romanene ikke er like fantastiske eller mysteriene like oppslukende, så er det noe med skildringene og stemningene i bøkene, som sjarmerer meg likevel. De er eksotiske og smått fremmede, men på et vis hjemmekjente også.

Lavmælt krim, som overrasket litt på slutten. Jeg har skrevet mer om boka her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God bokomtale som gjorde at jeg fikk lyst til å lese denne krimboken :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ann Cleeves står på min skal lese-liste, og jeg er ikke det minste i tvil om at hun vil være midt i blinken for meg. Hvis du har "brukt opp" Shetlandsbøkene hennes, kan jeg anbefale "Skrevet i bein" av Simon Beckett, som jeg innbiller meg har mye av de samme kvalitetene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare lest de 2 første av henne ennå så har 2 til gode, men takk for lesetipset. Skrevet i bein er notert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg koser meg også med disse bøkene. Man blir så fascinert av landskapet og av folkene. Og Anne Cleeves skriver bra også. Må også anbefale den siste boken ”Blått lyn”, der får Fran en mer framtreden rolle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm. Da tror jeg at Blått lyn kommer på listen min. Kanskje årets påskekrim?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kommer på min liste også. Jeg likte "hvite netter" godt som hyggelig avkobling/underholdning. Hvorfor den bare fikk terningkast 4 skyldes mangel på den intense spenningen jeg søker i en god krim. Men allikevel leser jeg gjerne mer av denne forfatteren. Jeg lar meg også fasinere av landskapet og av menneskene i fortellingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er bare å si seg enig med din beskrivelse. Herlig å slappe av med en spennende krimbok som gir en lyst til å sjekke om stedene virkelig er slik som de blir beskrevet i boka:-) Og boka er skrevet på en måte som i alle fall gir meg bilder underveis. Bilder av både mennesker og naturen. Ikke alle krimforfattere som klarer det synes jeg. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari Fredriksen