På tross av mange negative innspill om denne boka, likte jeg den veldig godt! Nok en gang var boka bedre enn filmen, som jeg så for lenge, lenge siden. Vi får lese om tjenestepiken Griet, som må ta seg jobb hos familien Vermeer da faren blir blind etter en arbeidsulykke. Griet er svært ung, men gjør en god jobb. Hun blir fascinert av herren i huset, Vermeer, som er maler. Dette kommer svært godt til syne da Griet kun omtaler herren som ham. Hun utdyper aldri hvem det er hun snakker om (til oss), men vi forstår at det er herr Vermeer. Det oppstår en gjensidig respekt hos de begge, hun respekterer hans arbeid, og han respekterer henne for den hun er; en ung og smart kvinne, og ikke bare en tjenestepike. Griet er likevel meget blyg og ydmyk, og ønsker ikke at herren skal male henne, selv om han gir uttrykk for det. Hun vet sin plass. Griet sliter med å komme overens med fruen i huset, og en av døtrene. Den ene Vermeer-piken gjør alt for å gjøre livet surt for henne, noe som til slutt får fatale konsekvenser.

Mange som har snakket om denne boka sier at den er kjedelig og at det skjer lite. Jeg er uenig. Jeg synes det skjer noe hele tiden, og forfatteren beskriver det på en måte som gjør det vanskelig å ikke bli interessert i hva som kommer til å hende videre. Språket er godt, noe jeg legger stor vekt på når jeg leser bøker. Chevalier får både fram hvordan livet på denne tiden var og alt Griet føler, både overfor familien Vermeer, sin egen familie og slaktergutten som ser ut til å bli hennes ektemann. Jeg føler med Griet, og har sansen for den hun er.

Alt i alt er dette en fin bok som det absolutt er verdt å lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg syns også denne boka er en liten perle :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker den boka , det gir meg masse følelser , som en bok skal . Absolutt en favoritt. Og filmen , like bra.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig med deg. Jeg likte boken godt og synes ikke den er det minste kjedelig. Her er et spenningsforhold mellom hovedpersonene som en virkelig føler på. handlingen er begrenset i geografi, men det er mye som skjer mellom fire vegger og i den nære omkrets.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal