Viser 7 svar.
Det er først og fremst magefølelsen som gjelder. Er boka fantastisk, over middels, under middels eller elendig? Eller et sted midt i mellom? Språk og utseende teller med, men verdens kjedeligste historie, skrevet med et fint språk og med nydelig layout er fortsatt en elendig leseropplevelse. I min verden kan ikke en bok være fantastisk uten at språket er godt, men den kan godt være elendig, til tross for nydelig språk. Og en god historie kan gjøres elendig av dårlig språk.
Jeg tenker igjennom "er den spennende?", "vil jeg lese den igjen?", "vil jeg anbefale den til andre?" etc før jeg bestemmer terningkast. Som regel har jeg en idè om treningkast halvveis i en bok, men ofte blir det endret mot slutten. Det typiske er at boka ender dårligere enn den startet, jeg kommer ikke på noen tilfeller der en halvgod bok har utviklet seg til å bli fantastisk i andre halvdel.
Samtidig er jeg nøye på å skrive anmeldelser i tillegg, for bare terningkastet sier ikke så veldig mye.
Flere svar her. :)
Jeg bare setter ut i fra magefølelsen, men synes det er veldig vanskelig å sette terningskast på den måten så jeg vurderer stadig å ikke gjøre det.
For meg går det vel egentlig litt mer på leseopplevelsen enn mye av det andre du nevner, men samtidig blir vel den opplevelsen farget av både språk og stil osv. så jeg vet rett og slett ikke. Derfor bruker jeg ikke terningkst på bloggen min feks. fordi jeg synes det er lettere å prøve å si hva jeg mener om boken i stedet for at et tall skal få sagt det.