Jeg leste den for et års tid siden og syntes forsåvidt den var OK, men da den var utlest, satt jeg igjen med et inntrykk av at historien ikke var slutt. Og ganske riktig: Det kom en oppfølger! Dermed måtte jeg lese nummer 1 om igjen, og konklusjonen var den samme: Uferdig historie. Nå er jeg godt i gang med nr. 2 og er begynt å tvile på om vi noensinne vil få sirklet inn David. For meg har det så langt vært "noveller" om venner og kjente fra fortida og deres bedrøvelige voksenliv. Håper det retter seg opp!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Den første innsirklingsboka het Innsirkling 1, og det var hele tiden klart at det kom til å komme oppfølgere.

Hva gjelder David og innsirklingen av ham: på slutten av den andre boka vil du nok sitte igjen med et ganske annet bilde av denne fraværende hovedpersonen enn det du hadde etter den første boka. Det virker som om forfatterens prosjekt like mye dreier seg om å sirkle inn Davids omgivelser og oppvekstvilkår, som det er å få tak på David selv. Nettopp fraværet av hovedpersonen er det som gjør bøkene interessante for meg: hvordan oppfattes vi som mennesker av omgivelsene, hvordan påvirker disse omgivelsene oss? Rollene og maskene vi som mennesker stadig ikler oss er vel verdt en studie!

Har vi ham nå? – nei, absolutt ikke. Men, kanskje nettopp dette er intensjonen; det er svært sjelden vi gjennom et liv får kjenne et annet menneske ut og inn. Kanskje vi aldri fullt ut vil kjenne David, og det er i grunnen helt greit for meg. Jeg bøyer meg i støvet for Tillers dypsindige psykologiske skildringer av menneskene rundt den mystiske David, og ser fram til den tredje og antagelig siste boka.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noe av det som imponerer meg med Tiller, er nettopp at han klarer å fange så ulike perspektiver og typer, han skriver så nær enkeltpersoner, med stor psykologisk innsikt, synes jeg, samtidig som han sier noe om et samfunn i vår tid. Sjøl om mange av personene og miljøene han beskriver framstår som dysfunksjonelle, som enkelte sier, tror jeg han treffer noe typisk i måten mennesker i nære relasjoner tolker og feiltolker hverandres handlinger og intensjoner og mange hverdagslige problemer som oppstår på grunnlag av det. Alle de ulike fortolkningene og forståelsene av David er bare en bit av alt dette. En fantastisk forfatter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi har åpenbart fått forskjellige utgaver av den første boka. Mitt eksemplar har tittelen Innsirkling, verken mer eller mindre. Men takk for oppmuntringen: Jeg leser fortsatt "sidekarakterene" med stor interesse - og håper stadig at også David vil tre litt tydeligere fram etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje Sivertsen