Noen som kan anbefale kriminalromaner fra virkeligheten. Helst norske bøker... da jeg ikke er en kløpper i Engelsk. Gjerne utenlandske bøker, men oversatt til norsk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

En av de mest kritikerroste norske bøkene i fjor var jo Gaute Heivoll's Før jeg brenner ned. Den tar utgangspunkt i virkelige hendelser - en pyroman som herjer - på den tiden forfatteren blir født i 1978.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nordisk Kriminal Krønike, utgitt av Politiets idrettsforbund. Dette burde da være noe for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kom to bøker i den stilen i fjor: Mysteriet Ingeborg Køber som tar for seg en ekte krimsak fra mellomkrigstiden. Den har jeg ikke lest, men gleder meg til den. Den andre heter Edderkoppen av Emberland & Rougthvedt som jeg holder på å lese og som omhandler en ekte drapssak fra 1934. Spennende så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst kan jo være aktuell her; en realistisk krim bygd på en autentisk sak.

Romanen er basert på de virkelige hendelsene omkring drapet på Ronald Ramm i 1995, og er første bok om William Wisting ved Larvik politikammer.

Saken er omtalt som et av de mest brutale og bisarre drapene i nyere norsk kriminalhistorie. På min første dag på jobb i Larvik-politiet fikk jeg slippe forbi sperrebåndene og inn på åstedet. Det var en spesiell opplevelse å skritte over dørterskelen og følge i fotsporene til en ukjent drapsmann. Opplevelsen av å gå fra rom til rom og se de nådeløse sporene en kamp på liv og død ble starten på mitt forfatterskap.

Jørn Lier Horst, politiførstebetjent og forfatter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen