En underfundig historie full av overraskelser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Underholdende og lettlest om tre venner som starter firma sammen. Dette foretaket skal kunne løse alle slags problemer, store og små og de får noen uventede oppdrag. Her er det bla. spenning, kjærlighet, hevn som er tema og boka byr på overraskelser.Helt ok underholdning:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - da må det være denne boken jeg plukket ut av bokhyllen på kafeen på Litteraturhuset (Oslo) sist høst! Jeg fikk lest halve boken - den svenske originalen - før jeg måtte gå, og den var altså absolutt lesverdig i mine øyne. Trivelig, ikke stor litteratur, men underholdende og lettlest, helt enig. Får se om jeg får tatt meg en ny pause på Litterathuset - jeg liker at de har bøker tilgjengelig for kafegjestene, det kler konseptet. (Men de bøkene får man altså ikke kjøpe om man vil lese videre hjemme... Og det er Litterahusets egne folk som plasserer bøkene der, fikk jeg vite; hverken kafeen selv eller bokhandelen i motsatt ende av lokalet har noe med de bokhyllene å gjøre.)

Måtte bare sjekke: den svenske tittelen er Kleopatras kam, fant jeg ut på capris.no, må tilstå at jeg likte den tittelen bedre... (Og tittelen = navnet på foretaket de tre vennene starter.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stemmer det, Kleopatras kam heter firmaet, det er nok samme boka. Helt enig, mye bedre tittel:-)Det var bra driv over boka og ikke kjedelige partier, du burde lese den ferdig hvis du får sjansen:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det skal jeg nok - særlig når du kan fortelle at den holder koken frem til siste side, det er greit å vite! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det skal jeg nok - særlig når du kan fortelle at den holder koken frem til siste side. :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg syns dette var tynt og usammenhengande.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka fenget ikke meg helt heller, dessverre.
Bokas tittel og omslagsbilde gjorde meg nysgjerrig og spent på innholdet. Jeg har ikke lest noe av Maria Ernestam før, så jeg visste ikke hvordan hun skrev. Hadde likevel forhåpninger om en spennende og drivende historie.

Her ble det for mange altfor lange, omstendelige og overflødige forklaringer og sentimentale utbroderinger. Jada, den er forsåvidt lettlest, og kan vel gå an å lese som tidtrøyte, hvis man ikke har noe bedre for hånden.
Språket er rett og slett nokså kjedelig etter min mening. Det er kanskje mulig at den er bedre å lese på originalspråket? Jeg vet ikke, men likevel blir man vel ikke kvitt alle disse omstendelige utbroderingene om fortid, nåtid og framtid for alle bokas personer. Hendelsene kunne ha blitt gjort mye mer spennende om de ikke var blitt fylt opp med alt dette unødvendige fyllstoffet.

Personene i boka blir ikke levende nok for meg. Det de er og det de tenker og gjør blir en uendelig samling med sentimentale episoder.

Ja, livet er ikke alltid enkelt. Finnes det i det hele tatt familier som kan kalles "normale"? Nei, familierelasjoner er som regel aldri helt enkle eller bare idylliske, og det finnes mange dysfunksjonelle familier, der barn får skader for livet, og dermed får problemer med å takle voksentilværelsen.
Kampen mellom det gode og det onde i oss alle er et gjennomgående tema i denne boka, ved siden av det å leve dobbeltliv med diverse psykiske problemer. Innimellom blir teksten spekket med gudsord og bibelsitater, mens hevntankene og grådigheten på den ene siden og det å leve et rettferdig og riktig meningsfullt liv på den andre siden slåss om overtaket. Og som sagt blir det lagt mye vekt på dårlige familierelasjoner og oppvekstproblemer som fører til traumer og vanskelige forhold i voksenlivet til bokas personer. Men jeg føler at det blir lagt fram på en slik måte at jeg som leser blir grovt undervurdert.
Men for all del, selv om jeg ikke følte at dette var den helt store leseopplevelsen for meg, så kan sikkert andre finne boka både lesverdig og spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngunnJChristoffer SmedaasJulie StensethAlice NordliGladleserMarie HolterGrete AastorpBerit RHelena ETonje SivertsenOlaugHege H.Harald AndersenHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAud- HelenTone HJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete Gjessing