Jeg er veldig glad i bøker fra virkeligheten og har lest bøker som "Det angår også deg" av Herman Sachnowitz, "Den brennende sengen" av Faith McNulty, "Hard asfalt" av "Ida Halvorsen" osv. Har lest mange, mange slike bøker, men er garantert også mange jeg ikke har lest. Så om noen har tips setter jeg stor pris på det. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 48 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste biografien som greip meg djupt, var den om Ingrid Bethancourt, den fransk-columbianske politikaren som vart kidnappa av geriljaen og var i fangenskap i årevis utan at folk visste kor ho vart av. Ei meget sterk dame, som greide å bevara sin integritet, verdighet og åndelege styrke trass alle ydmykelsane og prøvelsane ho vart utsatt for...Beundringsverdig styrke og humanitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre av de sterkeste bøkene fra virkeligheten jeg har lest er : "Vannliljen" av Hanne Dahl, "Skadet" av Cathy Glass og "Jeg tenker nok at du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Voldtatte følelser og Vannliljen av Hanne Dahl

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spesiell tråd, der alle innlegg bortsett fra to er to år gamle. Jeg tenkte bare jeg skulle foreslå Gaute Heivolls bøker, med "Før jeg brenner ned" som den mest kjente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe!! Det la jeg ikke merke til ;)
Merkelig at den da havnet på forsiden.... var der jeg plukket opp tråden!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var nok Mariar som hadde løftet den fram fra glemselen for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mye interessante bøker fra virkeligheten!
Jeg har en egen bokhylle for disse bøkene her. Du kan jo se om du får noen tips der :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krystallslottet av Jeannette Walls. Den er utrolig men sann. Henger fast i kropp og sjel lenge etter at jeg pløyde meg gjennom den i løpet av et par søvnløse døgn. Må leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med The girl next door av Jack Ketchum? Jeg så filmen An American Crime for litt siden. Både boka og filmen er basert på en sann opplevelse om jenta Sylvia Likens. Foreldrene deres trenger barnevakt for noen måneder, og jentene deres, Sylvia og Jennie flytter inn til Gertrude Baniszewski og hennes seks barn for 20 dollar i uka. Alt er bare fryd og gammen i begynnelsen, men jentene finner snart ut at Gertrude sliter med sykdom, økonomi, og er et følelsesmessig vrak. Etter mange misforståelser og løgner innenfor familien, blir Sylvia et lett offer for Gertrudes raseriutbrudd som kommer ofte. Snart vender hun de andre barna mot Sylvia også og lager løgner om henne og krever at hun skal straffes. Sylvia havner til slutt i kjelleren, hvor hun blir mishandlet og torturert av Gertrude, barna, og nabobarna. Mange er vitner, men ingen gjør noe for å stoppe dette. En film som hjemsøker meg ennå, og som jeg fikk vondt i kroppen av å se på. At det var basert på en sann historie som skjedde på 60 tallet gjorde det hele verre. En skikkelig trist historie. En bra film som bør sees og jeg fikk lyst til å lese boka også, uansett hvor vond den måtte være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre kopper te. Uten tvil. Camorraland. Du tror det ikke før du får lest det....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nylig kom jo Nando Parrado's bok "Jeg lever!" på norsk, om flystyrten i Andesfjella. Ei bok eg sjølv kan tenke meg å lese når det ein gong blir tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis boka ikke bare skal være fra virkeligheten, men også aktuell, er Lasermannen et tips. Boka er for det første skrevet knakende godt, du leser den som om du ser film, dessuten handler den om mord på innvandrere i Sverige. Offrene ser først en laserstråle gjennom natten, deretter PANG. Krim fra virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest Med kaldt blod av Truman Capote? Om en familie som blir myrdet mens de sover kun fordi deres gjerningsmenn er ute etter penger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom på en til som jeg selv leser nå. Et selsomt paradis av Terri jentz. Handler om to jenter som sommeren 1977 la ut på en sykkeltur gjennom Amerika. En natt ble teltet de lå i overkjørt av en ukjent mann som også hakket løs på dem med en øks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste denne for noen år siden, og den historien sitter i meg ennå. Man får virkelig respekt av denne forfatteren med tanke på alt hun har gjennomgått. Virkelig en sterk kvinne! Og mannen som kjørte over teltet deres mens de sov er en fryktelig syk mann. Lettlest og engasjerende bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ferdig med denne nå og syntes den var kjempebra! Helt utrolig historie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke sant? Ja, skjønner ikke hvordan hun kunne overleve noe slikt. Først blir hun overkjørt av en psycho mens hun og venninnen sover i teltet, og etterpå gjør hun alt for å redde seg selv og venninnen. Enestående og at hun våger å følge opp mannen i ettertid er også modig gjort. Syns synd på alle personene som har hatt noe med ham å gjøre. Skjønner ikke at slike mennesker ekisterer. Men heldigvis hadde Terri Jentz tæl. Håper på en liten omtale fra deg. Det virker ikke som om det er så mange som har lest denne boka. Det er litt synd for den var meget fengslende og sjokkerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har skrevet litt om den på bloggen min og skrev bare en liten overfladisk notis på den her inne.. så at den fantes i bare 8 boksamlinger eller noe sånt så jeg håper flere kommer til å lese den. Jeg synes det var så merkelig at politiet aldri tok Dirk for noe av alt det som kom fram.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er synd. Hadde hørt en del om boka før den kom ut og da den endelig kom ut slo jeg til. Boka er interessant og beskriver hvordan noen kan overleve en slik tragedie bare med vilje. Dirk slapp absolutt for lett unna. Det var nesten som om hun måtte løse hele saken selv for å finne ut hvem det var. Og jeg grøsset av historiene til de hun intervjuet som kjente til ham. Skjønner ikke at noen kan være så kald som Dirk. Slike fyrer finnes jo i virkeligheten, Dirk er et levende bevis på det, og det gjorde til at boka ga meg en skikkelig ekkel følelse. For man må jo begynne å lure på hva som gjør til at noen mennesker er så kalde og likegyldige. Det må jo være en årsak til det...

Har ikke lest så mange biografier selv, men dette er en av de beste.

Skal lese omtalen din. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest Ken Follets bok om Ross Perot og hans firma i Teheran, i den perioden da sjahen ble styret og ayatholla Komeinhi tok over i 1978. Amerikanerne var litt for sene med å komme seg ut, og to forretningsfolk ble satt i fengsel. Boken dreier seg om Perots kamp for å få ut sine ansatte. Det er en thriller fra virkeligheten, og den har fortsatt aktualitet. Boken heter På ørnevinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Regines bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer ikke unna "Filledukke" av Gustav Lorentzen, om hans kone Alis' oppvekst med polio i 50-tallets Bergen. Gripende, ærlig og glimrende fortalt. "Shantaram" av Gregory David Roberts befinner seg nok i skjæringspunktet mellom fakta og fiksjon, men er likevel så god at det er lett å tenke at virkeligheten overgår fantasien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest "Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett"
ført i pennen av Jon Gangdal?
Det er en gripende historie om det å være på flukt fra en tidligere (voldelig og truende) samboer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flere bøker fra krigen, - veldig gode: "Og tok de enn vårt liv" om innsatsen og tapene til familien Morset(?)i Trøndelag, og "Hver tiende mann måtte dø" om krigsseilerne, begge av Per Hansson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest "Jeg vil leve" av Oscar Magnusson? Fantastisk bok. Eller "Hver fredag foran porten?" av Wanda Heger? Eller "Fange i natt og tåke" av Trygve Bratteli? Eller "På tross av alt" av Vera Komissar/Julius Patiel? Eller "Ni liv, historien om Jan Baalsrud" av David Howarth?

Alle har 2. verdenskrig som fellesnevner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Den hvite vinden", av Inger Marie Spange. Mor som forteller om ulykke hvor hennes små tvillinggutter faller i en elv. Dene ene omkommer, den andre overlever.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og om du liker historier fra krigen har Egil Ulateig skrevet flere. "Fordømte engler", "Jakten på massemorderne", "Nordmennene på ØStfronten" m.fl. Alle disse tre handeler om nordmenn som deltok i krigshandlinger på Østfronten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Zoya Phan har skrevet en veldig fin bok, "Little Daughter," om sin oppvekst i Burma, stadig på flukt på grunn av sin etnisitet, da hun tilhører folkegruppen Karen. Sterk historie om et aktuelt tema. Vet ikke om den har kommet ut på norsk, da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker nok du kjøner det sjøl. Det er en veldig sterk bok om den lille gutten Cristoffer. Du kan lese anmeldelsen min av den boka på Bokavisen. Ellers har jeg skrevet en roman selv som handler om en sann historie. Den kommer ut dette året. Du kan finne mer om den her www.glemte-minner.blogspot.com om du ønsker det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Donna Williams sine tre selvbiografier!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • "Brent levende" av Souad. Om en palestinsk kvinne som blir utsatt for forsøk på æresdrap.
  • "Til siste slutt" av Traudl Junge. Hitlers sekretær forteller, boken er bakgrunn for filmen "Mein Untergang"
  • "Hva skal vi med stjerner nå?" av Espen Olafsen. Fra tsunamien.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest noen av disse, så takk for tips. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka frå virkeligheten som har rysta meg mest, var boka "Galgenfrist for kvinneorkesteret" av Fania Fenylan. Handlar om og skildrar opplevelsane hennar i Auszwitch for dei utvalde/priviligerte fangane som måtte underhalda nazistane...

Forfattaren, som var fransk-jødisk, blei etter utgivelsen av sin åpenhjertige biografi nærast boikotta av dei andre i kvinneorkesteret som hadde overlevt, og brukte å holda kontakten.

Boka er vel gjeve ut på 80talet, sjølv lånte eg den av ei eg kjenner som anbefalte den. Obs! Ei meget sterk bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres ut som en bok i min gate. Den er nå bestilt fra en brukthandel. Takk for tipset. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, har og sett den i fleire bruktbutikkar, så den er nok ikkje så vanskeleg å få tak i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har lest "På flukt" og etterfølgeren "Aldri mer fri" fra Liza Marklund. Så anbefaler jeg disse, virkelig bra bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, disse er veldig bra! Det er også en tredje bok som Mia har skrevet selv, "Mias hemmelighet".
Alle bøkene handler om samme person som rømmer fra en voldelig mann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest all krim Liza Marklund har gitt ut på norsk, men disse bøkene har jeg ikke hørt om og altså ikke lest. Hvordan er disse i forhold til annet hun har skrevet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Marklund innrømmer å ha trikset med fakta :( http://www.dagbladet.no/2009/01/12/kultur/litteratur/liza_marklund/4345440/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De har jeg lest. Også den siste boka i serien, "Mias hemmelighet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler Idas Dans av Gunnhild Corwin og Skadet av Cathy Glass.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for tips, har ikke lest noen av dem. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer på et par men vet ikke om det er noen du har lest:

  • Prinsessen av Jean P. Sasson
  • Arabias døtre av Jean p. Sasson
  • Prinsesse Sultanas kamp av Jean P. Sasson
  • Solgt av Zana Muhsen
  • Mitt løfte til Nadia av Zana Muhsen
  • Ikke uten min datter av Betty Mahmoody
  • Knutbykoden av Eva Lundgren
  • Barnepiken i Knutby av Thomas Sjöberg
  • Barna i dødens hus av Anna Marie West
  • Natascha Kampusch - 8 år i fangenskap av Allan Hall
  • Jeg velger å leve av Sabine Dardenne

Dette var bare de jeg kom på nå med en gang, men det finnes jo ufattelig mange

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips. :) Har lest alle, bortsett fra de to fra Knutby.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På den listen der var det mange jeg har lest oppdaget jeg. Utrolig bra liste det der.

Men liker du (altså trådstarter) bare bøker som er skrevet som romaner fra virkeligheten eller også faktabøker på en måte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker nok romaner best, men har lest noen faktabøker også som jeg synes var gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Three cups of tea av og om Greg Mortenson. Ikke en roman, men en glimrende historie. Hvis en klarer å se forbi glorifiseringen. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunilla