Så, jeg leter spesielt etter tvillinger, trillinger og videre i bøker. Det er en liten besettelse, elsker historier som Den Trettende Fortelling, selv om den til tider var noget kronglete, og Kate Mortons bøker. Jeg elsker søskenforholdene i dem, eller det søsken-lignende forholdet.

Dog er jeg ikke så alt for glad i tvillinger skilles, møtes 30 år senere, forskjellige liv, blah blah...

Vet så noen om bøker som skildrer tvillinger eller sterke og eller spesielle søskenforhold? Gjerne på engelsk såvel som på norsk! Tenker jeg kanskje lager en liste etterhvert også.

Håper dere kommer på noe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Har du lest en bok som heter Potensgiverne? Den handler om to søstre som har holdt sammen hele livet, og er bare en helt utrolig skjønn historie. Anbefaler den, selv om de ikke er tvillinger :) En lettlest herlig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Skygge - serien av Maria Gripe: Skyggen over steinbenken, ...og de hvite skyggene i skogen og Skyggenes barn. De har en mystisk stemning, litt som Kate Morton sine bøker (veldig glad i bøkene hennes). De er egentlig ungdomsbøker, men jeg synes de passer for voksne også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En ungdomsbok: "Jeg savner deg, jeg savner deg" av Peter Pohl og Kinna Gieth.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Alltid klar for en klassiker, har ikke lest noe av henne ennå, så gleder meg til å gripe fatt i denne en av de nærmeste januarkveldene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Legacy av Kathrine Webb. Jeg har ikke lest den selv enda (venter til den kommer på norsk til våren/sommeren), men har lest bakpå flere ganger, og den minner meg veldig om Kate Mortons bøker (som er noe av grunnen til at jeg vil lese den). Den har i likhet med Mortons bøker en tråd til fortiden, hvor hendelser som var begravd dukker opp igjen, og en historie i nåtiden. (Så vidt jeg har forstått selvføgelig;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på å bli overglad her, elsket begge Mortons bøker så langt, de som er kommet ut på norsk riktignok, (venter på at den tredje skal bli oversatt), elsket bruken hennes av fortid/nåtid i begge bøker. Og nå har jeg sagt elsket flere ganger, men jo, så bra likte jeg dem. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse er jo ungdomsbøker da men anbefaler de likevel, vet ikke hvor lett de er å få tak i, men de har dem i hvertfall på biblioteket. Det er en serie som heter "Seks søsken" av Joan L. Nixon. Jeg har selv den sjette boka hjemme..."Den store festen." Den er dyp om søskenforhold og jeg husker jeg gråt. Men så klart da var jeg yngre. Hvis du søker på forfatteren (Joan Nixon) her på bokelsker'n så kommer de opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, ungdomsbøker har en varierende kvalitet men hvis de var bra da er de sikkert bra nå. Jeg får sjekke dem ut etterhvert og se hvordan de faller. Legger dem til i huskelista og sjekker nærbiblioteket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg støtter denne anbefalingen! Leste den bokserien flere ganger som barn, og det er en utrolig spennende og bra historie:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mørkets symmetri, av Audrey Niffenegger. Den syns jeg var fin. Den handler om tvillinger, spøkelser og familieskjebner. Håper den faller i smak. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

O, da gleder jeg meg, for jeg fikk en sånn til jul. Skulle egentlig ha begynt, men det er så mange fine bøker og så alt for lite tid. Men nå setter jeg den øverst på listen ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra, du kan glede deg til en god leseopplevelse. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Støtter denne anbefalningen jeg :) Skildringen av de forskjellige forholdene i boka synes jeg var noe av det beste med den. Og "Seks søsken", men de husker jeg ikke så mye av, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnes