Da jeg var mindre var jeg oppslukt i et par tv-serier som gikk i reprise. Lost in space (mener da ikke filmen,men tv-serien som varte fra 1965 - 68. Den gikk i reprise på 80 tallet og jeg måtte få med meg hver eneste episode. Var også oppslukt av He - Man og noe som het Defenders of the earth. Er det noen som vet om noen bøker som ligner litt på disse nevnte titlene? Det hadde vært kjekt. Har i år som mål å lese litt av det jeg har lest minst av og det er sci-fi/fantasy sjangeren. Så jeg tenkte å gjøre noe med det, men jeg aner ikke hvor jeg skal begynne når det gjelder denne sjangeren. Takker for alle tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

[ Slettet av bruker ]

Ingen årsak! Jeg er litt forvirret selv jeg, så jeg trengte skikkelig noen forslag for jeg aner ikke hvordan jeg skal komme gang å lese i en slik sjanger. Hva skal man velge liksom. Forslagene dine er også notert så takk skal du ha:) Håper du også finner inspirasjon på denne tråden:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke sett seriene men anbefaler Ender's Game(no. Enders spill) av Orson Scott Card på det sterkeste. Har så smått begynte å lese litt sci-fi selv de siste par årene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset. Det er notert:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar også i mot forslag i samme sjanger med snakkende dyr, trylleformler, det gode mot det onde,krigere,redde jorden osv (alt mulig) ...tar i mot forslag både når det gjelder voksen og ungdomsbøker. Det har heller ikke noe å si om det er på norsk eller engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Star Trek bøker? Boka 'Uhura's song' av Janet Kagan har en rase av kattemennesker, og i 'First Fronteer' av Diane Carey har dinosaurene utviklet seg til den dominerende rasen på jorden da asteroiden som sto for utryddelsen traff aldri jorda. Husker også at jeg var hekta på He-Man da vi fikk Sky Channel på 80 tallet, og har sett enkelte av Lost in Space episoder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for spennende tips. Det skal sjekkes ut. Ja, Sky Channel var tider det. Det var vel den kanalen jeg så mest på da den eksisterte:)Husker svært et program som het DJ Cat Show. En katt med skinnjakke som spilte musikk. Morsomt, og andre programmer jeg fulgte med på. Hvor ble Sky Channel av???? Takker igjen for alle bokforslagene dine. De skal noteres:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, hva har jeg rotet meg bort i nå da? Sci-fi/fantasy høres ut som noe svært avansert greier, men hvorfor ikke? Har jo lest mye lettleste bøker oppgjennom årene, så hvorfor ikke noen med litt tyngde som man kan bryne seg på også? Så jeg takker og bukker for alle interessante og kompliserte forsalg:) Jeg skal legge til alle de nevnte bøkene i bokhyllene mine her inne etter hvert og sjekke dem ut. Det ser ut til å bli et interessant leseår dette;) Det er bare å komme med flere forslag også. Denne sjangeren er litt gresk for meg så jeg setter pris på all tips og veiledning:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har ikke sett disse tv-seriene som du referer til , så jeg vet ikke helt hvordan de er. Men en serie som jeg liker godt er Otherland av Tad Williams. Dette er ikke sci-fi av typen romvesener og utvandring til fremmede solsystemer. Handlingen er satt til nær fremtid, mindre enn 100 år frem i tid. Virtual Reality har tatt helt av, det er relativt vanlig å få opperert inn en "kontakt" i kroppens nervesystem så man kan kobles direkte til et vr-miljø, hvor man kan lukte, høre, føle, osv, uten å måtte ha hansker og masker og whatnot.

Handlingen er litt krim/spenning/fantasy satt i dette miljøet. Det har seg slik at mange, spesielt barn og unge, har blitt fanget i et vr-nettverk. Det vil si at det er umulig å logge dem av, de er tilsynelatende i koma helt uten grunn. Hovedhandlingen er å nøste opp i dette. Det er flere parallelle handlinger, som flettes sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sci-fi for begynnere coming up:D

Her tar jeg utgangspunkt i at du vil ha "tv-verdenen" og ikke "vitenskapsverdenen", altså spennende historier mer enn "vitenskapelig fakta".

Da har vi, i uprioritert rekkefølge (og for å få litt variasjon i det hele).

Mike Shepherds serie om Kris Longknife. Meget mulig du anser deg for for "voksen" for denne her. Spenningsserie om den unge Kris Longknife (Prinsesse Longknife, må vite, og nyutdannet fra "romakademiet") som løser problemene etterhvert som de dukker opp. Fra omslaget på første bok: "As a marine of Wardhaven, Kris Longknife has a lot to live up to and a lot to prove in the long-running struggle between her powerful family, a highly defensive-and offensive-Earth, and the hundreds of warring colonies. But an ill-conceived attack is bringing the war close to home and putting Kris's life on the line. Now she has only one choice: certain death on the front lines of rim space-or mutiny."

Helt grei serie, men jeg ville lett kunnet plassere denne i klassen "for unge voksne".

Litt mer voksent er Elizabeth Moons ulike rom-serier. Her er det to serier som er aktuelle: "Serrano Legacy" og "Vatta's War". Jeg ville vel startet med "Serrano Legacy"-serien. *"Forced by a treacherous superior officer to resign from the Regular Space Service, Heris Serrano finds employment as "Captain" of an interstellar yacht, working for eccentric Lady Cecelia de Marktos. When she stumbles across a sinister hunting club however, she ends up fighting for her life." Første bok i serien.

Jeg føler Moon sikter mot et litt mer voksent publikum en Shepherd. Absolutt verdt å lese hvis du liker slikt. Her snakker vi igjen flere bøker om unge kvinner som sloss mot overmakt og (stort sett) vinner. Space-opera av beste sort.

Eller du kan gå for den mer krim-orienterte science fiction fra Kristine Kathryn Rusch "Retrieval Artist". Vi er noen år inn i fremtiden. Mennesker bor på månen og mars, men vi er ikke alene der. Det er faktisk MANGE "aliens" der ute, og for å komme overens med disse har man blitt enige om at den enkelte rases lover er de som gjelder innenfor deres territorium. Noe som gjør det vanskelig å være menneske av og til, for mange av disse lovene oppfatter vi som "umenneskelige". Så, av og til, når mennesker har brutt lover de ikke forstår, så må de forsvinne. Og av og til, etter å ha vært forsvunnet lenge nok, så må de finnes igjen. Og der har du da Retrievel Artist Miles Flint. Her litt beskrivelse fra bok 2: Following The Disappeared, this novel continues the Retrieval Artist series that is based on Rusch's Hugo-nominated novella, The Retrieval Artist. Now Miles Flint, a former detective, has taken over Paloma's business, living the solitary life of a Retrieval Artist. Working for families and insurance companies, Flint searches for those on the run from the legal system but does not reveal identities or give information to anyone other than his clients on a "disappeared's" whereabouts. When a powerful attorney visits Flint and begs him to take a case, Flint has no idea that the research will lead him to a murder at the highly publicized and popular Moon Marathon. Flint is intrigued by the case involving another Retrieval Artist who allegedly died due to a dangerous flu virus. Frieda Tey, a scientist once accused of the deaths of a group of humans in a viral experiment, is suspected of unleashing this same highly contagious, deadly virus at the Moon Marathon. Also at the marathon, Tracker Miriam Oliviari, who has been searching for Frieda Tey for years, finally believes that she has found her prey while Detective Noelle DeRicci, Flint's former partner, investigates the death of a young woman at the same event. Suspense builds effectively as time elapses with characters becoming infected and the threat of death so imminent. The plot moves smoothly as chapters alternate between Flint's investigation, Oliviari's medical research and tracking, and DeRicci's involvement with her coworkers while handling the Moon Marathon investigation on site. Readers of police procedurals as well as fans of SF should enjoy this mystery series. This novel is definitely recommended for fans of theseries but will stand alone for those who have not read the previous novel or novella.

Men det er alltid greit å begynne med bok nummer en.

Vil du videre innenfor space-opera så kan det være interessant å sjekke ut David Webers bøker om Honor Harrington, selv om han lider av den samme "stormannsgalskapen" som rammet norske underholdningsforfattere for noen år siden. Bøkene blir bare tykkere og tykkere, akkurat som om kvaliteten på bøkene øker når det står flere ord i dem. Weber er også en flittig gjenbruker av europeisk historie i bøkene sine.

Vil du lese noe lettere, ta en titt på Robert Asprin både for Sci-fi og fantasy. God underholdning, og du kan faktisk plukke opp en eller annen velfungerende ledelsesteori der, om det skulle være av interesse.

Fremdeles forvirret? Skulle bare mangle! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var da litt av noen referanser! Lost in Space og He-Man ga deg lyst til å lese sci-fi og fantasy? Det må jeg si.
Men jeg skal slett ikke holde det imot deg jeg, slett ikke. Men det virker som du er ute etter litt "lett" lesning innenfor disse genrene da?
Sånn umiddelbart kommer jeg i så tilfelle på Douglas Adams sine bøker, først og fremst The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. På fantasy fronten kan du jo prøve Terry Pratchett og hans Discworld bøker.

Bare si ifra hvis du også kunne tenke deg noe som ikke også er "humor bøker"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der ser du hvor mye jeg kan om sci-fi og fantasy ;) Haikerens guide til galaksen har jeg lest, i alle fall den første boka, men jeg skal få med meg resten. Den var jo kjempemorsom:)Terry Pratchett har jeg sett noen bøker av, men aldri lest, kanskje på tide å gjøre noe med det? Og jeg kan gjerne ta i mot noen forslag innenfor "alvorlig" bøker innenfor den sjangeren også, men gjerne noe lett i begynnelsen. Gjerne litt sånn x-files lignende greier hvis du kan komme på noe. Er stor fan av den serien også Millennium, ikke den svenske Millennium, men en serie som gikk på 90 tallet med Lance Henriksen i hovedrollen som var en slags sideserie av x-files. Kunne godt tenke meg å lese noen bøker som er lik disse seriene om det finnes:)

Lost in space og He-Man virker kanskje sært, men du verden som jeg var hekta på disse to tv-seriene da jeg var yngre. Nå i det siste kunne jeg tenke meg å lese litt fra den sjangeren. Bedre sent enn aldri:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner til Milennium, dårlig erstatning for X-files forøvrig. Men det høres ut som du er ute etter konspirasjons/kode-krim. Og til det har du jo alltids Dan Brown da. Men han er jo blitt mainstream, og dessuten ville jeg ikke anbefalt ham. Da kan jeg heller anbefale Tom Egeland sine bøker om Bjørn Belto. Den første er Sirklenes ende. Den går Dan Brown en høy gang.

Forøvrig synes jeg det ikke er noen grunn til å ikke hoppe inn i det tjukkeste av genren med en gang. Du har jo allerede lest endel "lett" sci-fi og fantasy ser jeg av bøkene dine. Jeg tror du er klar for "the heavy stuff". Og da, i tråd med de referansene du oppgir, vil jeg anbefale Cryptonomicon av Neal Stephenson, det er "konspirasjonskrim" av beste sort. Jeg ser du har lest ihvertfall en bok av Neil Gaiman også, hvis du ikke har lest den ennå vil jeg anbefale hans American Gods. Den er mer hva du kan kalle "mytologikrim". Og de bøkene vil jeg vel ikke kalle tunge heller. De er lettleste og så spennende at sidene flyr avgårde. Og begge de to forfatterne har mye annet du kan kikke etter også.

Også får du si ifra når du er klar for noe skikkelig 'space sci-fi', og 'sword and sorcery fantasy'. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaSolveigÅsmund ÅdnøyAnne-Stine Ruud HusevågTherese HolmBerit B LieG LHarald KTone NorenbergHanneKirsten LundDinaingar hHilde Merete GjessingPiippokattaEllen E. MartolSynnøve H HoelTorill RevheimBeathe SolbergTarjeiMartinePirelliIngvild SJulie StensethHilde VrangsagenAnniken LBeate KristinLars MæhlumHilde H HelsethTanteMamieLilleviAlice NordliMads Leonard HolvikDemeterOda Marie HLena512NorahMartine GulbrandsenSteinar HansenIreneleser