Leste denne for første gang i 2007. Før da hadde jeg ikke noen ynglingsbok, men det fikk jeg etter jeg leste denne. Eneste boka som har gitt meg mareritt. (To netter på rad) og ingen bok har gitt meg mareritt hverken før eller siden. Og jeg kommer aldri til å se på katten min på samme måte igjen;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Boka er knallbra. Husker jeg leste den for første gang da jeg gikk på u-skolen. Stefaren min samlet på bøkene til Stephen King og jeg snek meg til å lese den. Har lest den i etterkant også, og den er like fascinerende enda. Filmen derimot er noe herk. Jeg tror jeg aldri har blitt så skuffa over en filmatisering noen gang av en bok jeg har lest.

Og sånn over til King sine filmer så er jeg enig i at de fleste der er heller dårlige. Men ingen regel uten unntak. Jeg har sett de fleste som har blitt utgitt av filmene og Needful things, The shining, Rose red, Misery og Carrie er de jeg virkelig har funnet creepy. Resten har bare vært helt greie tv filmer på en måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest SK siden u-skolen jeg også, men det tok flere år før jeg leste Pet Semetary på grunn av den fryktelige filmatiseringen. Hadde jeg ikke sett den ville jeg nok ha lest Pet Semetary for lenge siden. Så nå prøver jeg så godt jeg kan å lese bøkene før jeg ser filmene, så lenge jeg vet at filmen er basert på en bok på forhånd:) Så sånn sett har jeg fått en lærepenge:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om jeg leser bøkene før jeg ser filmene så sitter jeg bare og irriterer meg over alt de ikke har tatt med og alt de har endret på. Så jeg prøver faktisk å lese bøkene etter å ha sett filmene, for da føler jeg at jeg får en dypere forståelse av handlingen. Men ulempen er vel som du sier, at ser jeg en film jeg synes er dårlig, så gidder jeg ikke å lese boka etterpå. Noe som sikkert gjør at jeg mister mange bra bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dessverre er det nesten alltid slik med filmatiseringene av Stephen Kings historier at de ikke yter bøkene rettferdighet i noen som helst slags retning. Filmen "Pet Sematary" var forferdelig, og derfor har jeg ikke tatt meg bryet med å lese boken. Det burde jeg kanskje? Når det er sagt, bør jeg vel nevne (før noen andre gjør det) at filmene "It", "Needful things", "Misery" og "The Shining" var gode...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du MÅ lese boka! Jeg kom over den ved en tilfeldighet i bokhandelen og tenkte at det var lenge siden jeg hadde lest SK. Hadde sett filmen som var skikkelig teit og hadde mine tvil. Med filmen i bakhodet hadde jeg lave forventninger, men jeg ble positivt overrasket over hvor bra boka var i forhold til filmen. Den er magisk og skremmende. Den eneste boka som virkelig har fått meg til å grøsse, selv etter å ha sett den elendige filmen. Les den! Gi den en sjanse. Det er jeg glad for at jeg gjorde, ellers har jeg gått glipp av en skrekkelig god bok. Helt enig med deg. Filmene som er basert på SK bøker har en tendens til å bli dryge og tamme i forhold til bøkene. Skrekken er liksom ikke der. De filmatiseringene jeg liker best av SK er The Shining (den er fenomenal med JN:), Needful Things (den er morsom og fengende), Misery (Kathy Bates, trenger jeg å si noe mer) og The Night Flier (mørk og dyster). Leste boka IT i sommer. Feit bok, men hundre ganger bedre enn filmatiseringen. Den var rett og slett forferdelig dårlig:) Boka er mye bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok bred enighet rundt omkring at få av filmene yter Kings bøker rettferdighet, men Fun Fact of Today: King selv har en ørliten ukreditert rolle i de aller fleste av de tidligste filmene sine - seeropplevelsen blir å forsøke å finne ham ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet og jeg har funnet ham i alle rollene, fra de filmene jeg har sett så langt, da:) Han er så lett å kjenne igjen. Husker ham godt som bonden fra Creepshow og prest i Pet Sematary, og mange andre småroller. Så det er ikke vanskelig å kjenne igjen ham:) Visste du at det er sønnen hans som er med helt i begynnelsen av Creepshow? Sønnen hans, Joe Hill som også er grøsserforfatter:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita Ness