Interessant tolking av dette berømte kunstverket, og veldig troverdig med henvisning til kilder og forklaringer undervegs. Jeg synes imidlertid ikke at Sierra greier å balansere fakta og fiksjon på en god nok måte. Boka blir for omstendelig for min smak; ikke ei fagbok, men heller ikke skjønnlitteratur. Joda, da Vinci kan godt ha vært katar for min del, men Sierra fenger meg likevel ikke.

Synd men sant...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

På framsida av Den hemmelige nattverden av Javier Sierra står det at denne romanen vil ta pusten frå alle som var fascinert av Da Vinci-koden. Dei som bit på det, vil bli skuffa. Denne boka er inspirert av Rosens navn av Umberto Eco, seier forfattaren. Boka er meir eit intelektuelt plot enn einn triller. Den einaste likskapen mellom bøkene er vel at begge framstiller Leonardo da Vinci som uortodoks i kristen samanhang, og ein kunstnar som bruka skjulte bodskap i kunstverka sine. (Noko som ikkje var uvanleg for kunstnarar på den tida).
Dei aller fleste av personane i romanen er historiske, men hovudpersonen, inkvisitoren Leyre som "limer" historia saman, er oppdikta. Forfattaren har gjort grundig førearbeid, og har stor historisk kunnskap. Ein lærer ein del om kyrkja på 1400-talet, om katarane, som omtrent var utrydda, om klosterlivet og om Leonardo Da vinci sjølv.
Forfattaren er journalist og skriv faktabøker også. Eg tykkjer ikkje han markerer seg som ein stor skjønnlitterær forfattar, men temaet er interessant nok. For meg var boka lesverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

rubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone Sundland