Hahaha, herregud for en bok ...

Noe av det snodigste jeg har lest hittil!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

[ Slettet av bruker ]

I dag har jeg hatt et møte med min egen private Bongo! Jeg møtte på en elg for litt siden, da jeg var på vei hjem fra jobb. Elgen - Bongo! - ville ikke flytte seg, og jeg så meg nødt til å ta en liten alvorsprat med den.. Merket ikke før etter noen minutter hvor surrealistisk det hele egentlig var ;)

Jeg humret godt for meg selv da Bongo endelig hadde flyttet seg og jeg igjen hadde fritt leide, og tenkte på hvor koselig Doppler og Bongo til tider hadde det. Drømte litt for meg selv om å flytte ut i skogen, helt til jeg kom meg inn i varmen og ble minnet om at innelivet sammen med bøkene mine nok er mitt rette element.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå har jeg lest denne boka opptil flere ganger, og den er helt herlig! Jeg tenker at den handler ganske mye om mannsrollen i det moderne samfunnet, enig ut fra manneperspektiv? Dessuten er det jo endel mer eller mindre åpenbare symboler (totempælen feks) i boka. Den jeg absolutt ikke blir klok på, er Bongo. Noen som har noen tanker om hvem eller hva Bongo representerer?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenker at Bongo gjør Doppler litt mer menneskelig. Han, som de fleste andre, klarer seg ikke helt uten selskap over tid. Bongo blir den han kan betro seg til, få litt varme av- konkret og overført, som han trenger for å overleve uten menneskelig kontakt. En elg er jo også passe maskulint selskap for en ekte mann;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mulig du er inne på noe der ja :) Har "analysert" denne boka ut og inn sammen med elever i flere omganger, men Bongo er den vi ikke har fått helt "taket" på. Paradoksalt at Bongo, en elg, gjør Doppler mer menneskelig, men følger resonnementet ditt. Han klarer seg tross alt ikke uten selskap der ute i skogen. Hadde jeg kunnet mer om Freud, kunne jeg sikkert funnet ut noe interessant som går på projisering for eksempel, men det passer jo for en "jeger og sanker" å ha en elg til selskap. Eller så er det som Eric sier under her, kanskje ligger det ikke noe mer i Bongo-"karakteren" enn elg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Den er helt spesiell.. Godter meg veldig.. Om du liker snodige bøker bør du lese "Emmas lykke".. Jeg kunne liksom ikke forstå at det gikk an å skape en sånn verden.. Måtte nesten se meg rundt om i stua for å sjekke om dette gikk an, litt samme følelsen jeg fikk av Doppler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe ;) Satt med heva øyenbryn under hele boka(så og si). Emmas lykke høres spennende ut, sjekket, og den har bare høye terningkast. Får vel prøve å lese den når jeg er ferdig med de 2-3 bøkene om står øverst på lista mi =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag