En historisk roman med selvbiografiske elementer fra første halvdel av 1930 tallet under Josef Stalin.
Boka handler om Sasja Panratov, en ung student som vokser opp i Arbat gaten i Moskva. Uten en spesiell årsak blir han brakt inn av myndighetene anklaget for statsfientlig virksomhet.

Forfatteren tar oss med på en reise der vi får et innblikk i forholdene til befolkningen i Sovjetsamveldet på denne tiden. Om Stalins intrigespill og om en håpløs kamp mot dette terrorvelde. Uhyggelig og troverdig er det når forfatteren Anatolij Rybakov tegner et portrett av tyrannen som både var slu , mistenksom og hensynsløs.

Boka ble skrevet i 1966, ble forbudt pga innholdet og den ble ikke trykt før 1987

Kom tilfeldig over denne boka på Fretex og forsto at her hadde jeg over 600 sider historie av en nær fortid i Sovjet. Utrolig interessant lesning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein