I Room møter vi 5 år gamle Jack og moren hans. De bor ett rom, 11 * 11 fot, det er hele deres verden. Jack er fortelleren, og gradi, fra femåringens perspektiv begynner vi å skjønne at noe er riv ruskende galt. Jack og Ma kommer aldri ut av Room, og de fleste kvelder kommer Old Nick inn gjennom døren som ellers alltid er låst. Da må Jack sove i garderobeskapet. Det brer seg en krypende uhygge som går over i vanvittig spenning etterhvert som Ma forteller Jack at det finnes en verden utenfor Room, en verden han aldri har sett. De de ser på TV er sant, det finnes andre mennesker, hus, steder, dyr... Først nekter Jack å tro på henne, men etterhvert begynner han å forstå at det Ma forteller er sant. Og så legger de en plan for å rømme...

En kjempespennende bok som virkelig kryper under huden på leseren. Jeg leste den ferdig i dag, men tror jeg vil ha den i tankene lenge! Grepet med å fortelle fra femåringens perspektiv gjør kanskje boka enda mer spesiell, for i Jacks oppfatning er det ikke noe rart i deres verden før Ma forteller at det finnes noe utenfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fått med meg at flere syns boka er slitsom, siden den er 'skrevet' av en femåring. Det tok meg to sider å bli vant til det, og resten av leseropplevelsen ble ganske sterk. Jeg syns Donoghue har fått til å gå under huden på femåringen på en veldig troverdig måte. Småting han tenker, måten han ser omverden på, så enkelt og likevel så veldig komplisert. En veldig fin bok, og det vil helt klart ta tid å få denne ut av tankene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppdatering: Denne surrer fortsatt rundt i hodet mitt nå og da. Har lyst til å lese den igjen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boken, men det jeg har fått med meg er at den minner sterkt om en spillefilm jeg så for mange år siden! Husker ikke hva den heter (tror den var fransk eller amerikansk).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Del gjerne om du kommer på hvilken film det er - virker interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRuneFride LindsethVidar RingstrømPiippokattaCathrine PedersenBjørg Marit TinholtRisRosOgKlaging