Flott bok, som gir et historisk sus fra Tudor-hoffet. Mange som skriver fra den tidsepoken fokuserer på det groteske, mens her er det groteske pakket inn i søt suppe. Ajaj... Søstrene virker som to badeengler, mens den samtidige virkeligheten nok var annerledes. Nå skal det sies at Anne Boleyn var meget renslig, og alt annet jeg har lest om henne stemmer veldig godt med dette som forfatteren legger fram. Godt med et glitrende avbrekk på andre juledag for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg har i alle år styrt unna historiske romaner, har synes de har vært kjedelige. Etter at jeg ble kjent med han som nå er min ektemann, har jeg gitt slike bøker en sjanse siden han er glad i de. Og jeg har de siste årene skjønt at jeg har gått glipp av masse! Denne boka kjøpte jeg selv (altså ikke lånt den av han), og den fenget fra første side. Intriger, romantikk, dramatikk, ja alt på en gang. Strålende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lest at Anne Boleyn var meget belest og radikal, en intellektuell kvinne som leste tidens radikale tenkere. Selv har jeg lest mye om Tudor-tiden tidligere, det er jo en spennende tid der mye skjer, men med alderen må jeg tilstå at jeg er blitt mer følsom for alt det grusomme, halshugginger, tortur og brenning, og jeg er begynt å styre unna. Bare tenk på all den angsten som må ha vært ved Henriks hoff, samtidig har makten trukket folk til seg som møll til lyset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne virkelig likt å sett de kildene som forfatteren har brukt når hun mer enn antyder blodskap mellom George og Anne, de jeg har lest før, har avvist det med oppspinn. I tillegg har jeg lest at Annes appell til kongen gjorde veldig inntrykk på ham. Synes det er veldig rart at Mary Boleyn kom seg unna med å gifte seg så under sin stand, det virker litt for Hollywoodsk for min smak, men men...

De sannferdige, men groteske skildringene av samtida kan jeg tolerere så lenge de er med for historiens skyld, ikke for sin egen. JEg holdt på å skulle lese ei bok fra den tida da maurerne ble fordrevet eller omvendt i Spania, men den inneholdt tortur i mangfold, og da står jeg heller over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Richard Hermann har skrevet om dette, det er mye du kan finne der. Og det finnes mange andre, og med kildehenvisninger. Selv om det er mye man ikke vet, finnes det nok også mange kilder til både Henrik og Elizabeth.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herrmann er lest og nytt mange ganger, og senest i høst leste jeg om Elizabeth. Der mer enn antyder han at flere av anklagene mot Anne Boleyn var oppdiktet. Men at hun var meget vanskelig og humørsyk, det enes alle samtidige og ettertidige jeg har lest om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Synes den var artig å lese - søt og grusom på samme tid. Du verden for en tidsepoke... For de som har den men som ikke har prioritert den, les den! For de som ikke har den; kjøp den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har den liggende, men har ikke prioritert den av forskjellige grunner. Nå skal jeg huske på å få lest den om ikke altfor lenge! Sånne historiske saker liker jeg jo veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller lån den på biblioteket, som jeg gjorde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også denne boken svært godt !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaHarald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie