Klokt, interessant og velformulert om hvordan noen av landene i Europa på ulike måter har forholdt seg til sin deltakelse under 2. verdenskrig. Mer spesifikt land som valgte å støtte Hitlers Tyskland, så som Finland, Italia og Østerrike. Samt forfatterens eget Sverige, ifølge ham nøytralt bare i navnet.

Boken har mange likhetspunkter med den som for meg har gitt mest skjellsettende innblikk i Norges historie om 2. verdenskrig, Frode Fanebusts "Krigshistorien(tm) - Toralv Fanebust og sannheten". Begge forfatterne har mytene om krigen som sitt utgangspunkt, og hvordan virkeligheten ofte avviker fra den historien man ønsker å gjøre til sin. Her fremstår de som svært enige. De viktigste forskjellene er at Arnstad tar for seg Europa, mens Fanebust skriver om Norge. Dermed komplettere bøkene hverandre godt. Noen ganger er det også direkte overlapp, som da begge skriver at 2. verdenskrig i realiteten ble avgjort da tyskerne mislyktes i å innta Stalingrad. Siden kom USA - egentlig høyst motvillig - inn og snappet helteglorien.

Boken er uvanlig lettlest til å være skrevet av en historiker (Arnstad er også journalist), og anbefales alle som ønsker å utfordre de alminnelige og enkle forestillingene omkring 2. verdenskrig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas