Etter en strålende oppslutning rundt Bokvennens julenøtter, fant jeg ut at jeg ville lage en liten romjulsnøtt. Hvis du finner de titlene jeg har benyttet meg av i denne lille teksten og samtidig skriver ned hvem som er forfatter av bøkene så ville jeg ha sendt en privat melding med ditt svar til Bokvennen sin profil. Du er dermed med i trekningen av en valgfri bok fra sortimentet til Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. Treknigen gjør jeg etter at julen er over: 7. januar.

Engelen Travesti

På en dag som denne passer det godt med et lite eventyr. Ja, hva sier du til spaserturen gjennom backlisten til Bokvennen, Vidarforlaget og Transit? En liten løsrivelse fra stress og forstyrrelse. Ingenting er som å finne titler skjult i en liten historie!

Historien stammer fra røveren Jakopo´s siste brev i kapitlet «forførenes dagbok» før han mottok dødsdommen. Han møtte nemlig motstand i retten som ingen kunne målbinde. Brevet er nedskrevet av assistenten Jakob von Gunten ved Amras i Uroens dal. Dette i selskap med billigspiserne Herr Bima og herr Bramati. De drakk beskt brygg, blant annet djevelens eleksirer og lyttet til kammermusikk. Seansen var helt i tråd med testamentet etter Vergils død. Søsknene Tanner; Lucinde, Barbara og Malina fikk i arv Raktrent slott i Forvirringens dal, jaktslottet ved Ulvegraven og Slott Gripsholm i den hemmelige hagen over alle tinder. Beretningene om arvtakerne utgjør tre fortellinger:

Lucinde giftet seg med den brysomme mannen Anton Reiser. De fikk en mislykket sønn; Gargantuna. Han ble en menneskejeger med mang en reise uten destinasjon. På en reise gjennom et kaldt land ble han tvunget til å gurgle tjære. En natt etter en dag så lang hadde han en drøm om mer eller mindre fagre kvinner. Han våknet under en sypress ved enden av en regnbue med en solsikke i hånden. Han lider av Con amore, sa teatermakeren. Råka av røyndom, sa pratmakeren.

Barbara giftet seg med den eventyrlige Simplicissimus. Sammen fikk de Emile som mønstret på krabbeskipet. Han opplevde ung uvisshet, barfrost, russiske netter og nattarbeid. Han fikk virkelig kjenne det på kroppen. Etter mange år med herosime og svik returnerte han hjem og hadde fått det på hjernen som man sa; Amygdala. Han påstod at Böhmen ligger ved havet og at fuglene var hans. Det gikk ganske enkelt troll i ord, sa teatermakeren. Han gjekk gjennom eld og vatn, sa pratmakeren.

Malina giftet seg med mannen fra mengden, Herr Teste. De var unge sjæle. Første kjærlighet ble en ulykkelig kjærlighet. Et blindspor. Sammen fikk de Bouvard og Pecuhet. De diskuterte fysikk, retorikk, politikk og poetikk. Det som skjer det skjer, sa teatermakeren. Vagt sett vagt sagt, sa pratmakeren.

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg satt her og tittet litt i kalenderen og så viste det seg at det har blitt 7. januar. Det betyr jo trekning av Bokvennens romjulsnøtt. Og den heldige vinneren av en valgfri bok fra Bokvennens sortiment er Hilde S H. Gratulerer! Fasit kommer etter hvert!

Mvh

Fred i Bokvennen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble kjempeglad for denne premien. Må innrømme at jeg brukte litt tid ja, - men det var kjempespennende å lete seg fram til titler og forfattere. Mye ukjent, - men jammen har jeg fått med meg mye underveis! Skal komme tilbake til tråden når jeg har valgt meg ut en god bok:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg sendt inn mitt bidrag, - andre som har kost seg med å finne mange nye boktitler? Takk til Fred, - flott når noen bruker tid på å gjøre noe for andre!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henter denne opp igjen, - må jo gi sjansen til alle dere som har hatt juleferie:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokvennens julenøtter 2010 avsluttes med å utrope Morten Halvorsen til vinner av luke 24. Gratulerer! Du kan velge en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grattis Morten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenHilde H HelsethBård StøreNinaBerit RHarald KHilde Merete GjessingDinaMajsenKaramasov11Torill RevheimKirsten LundRufsetufsaLisbeth Marie UvaagBente NogvaNicolai Alexander StyveJulie StensethCarine OlsrødIngrid HilmerChristofferMonica CarlsenMartineandreas h. o.Hanne Kvernmo RyePiippokattaGro-Anita RoenBertyBjørg Marit TinholtLisbeth Kingsrud KvistenMarit HåverstadNina GLabbelineIngunn SArne SjønnesenGeir SundetBjørg L.Reidun SvenslisiljehusmorNora FjelliHallgrim Barlaup