«Essex County» er i ferd med å befeste sin posisjon som en av de siste års vesentlige tegneserieromaner.

Bindet består av tre bøker som samler sammen fortellingene «Tales From The Farm», «Ghost Stories» og «The Country Nurse». Alt sammen er tegnet og skrevet av Jeff Lemire, en canadier med sans for mørke, utbroderende fortellinger med realistisk tilsnitt og grovtegnede, «styggvakre» illustrasjoner. Om man liker tegningene er en smakssak, personlig er jeg svært glad i dem og finner dem passe mørke og Twin Peaks-aktige.

Lamire benytter seg av en teknikk vi etter hvert kjenner godt. Selvstendige fortellinger med ulike bi- og hovedpersoner treffes også innbyrdes i løpet av de ulike historieforløpene. Felles for fortellingene er at de tar for seg møtet mellom by og land – med ishockey som en slags fellesnevner for fortellingen. Du får en følelse av at Lamire forsøker seg på å skrive «Den Store Fortellingen om Canada», og om så så lykkes han etter min mening ganske godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

En svært vellykket roman, full av spennende forgreininger og troverdige karakterer det er lett å føle medynk for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Øyvind i ett og alt! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollKuboaaEileen BørresenDemetermgeHeidiTonesen81Christoffer SmedaasMarianne  SkageIngunnJMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokatta