Skal til Aberdeen på nyåret og tenkte å kjøpe en del bøker. På ønskelisten står The Fountainhead av Ayn Rand og To kill a mockingbird av Harper Lee. Er det noen som har flere gode tips?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Skottland? Jeg ville kastet meg over Irvine Welsh sine bøker, som i stor grad er skrevet på "fonetisk skotsk" - Trainspotting, feks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Walter Scott kan være verdt å legge seg på minnet, han er vel blant de største (om ikke den største) fra Skottland. Ivanhoe, Waverley og Rob Roy for å nevne noen av hans mer kjente verker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden du skal til Scotland, bør du jo ha lest noe av Robert Burns. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes KjellG har laget en flott liste med tips for deg! Vil likevel gjerne legge til en av mine absolutte favoritter: Oscar Wilde, samt ei bok jeg selv plukket opp da jeg var i Skottland i sommer: The Wasp Factory av den skotske forfatteren Iain Banks. Om du er interessert, kan du lese mer om boka her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, så klart. Har føyd han til - har attpå til vore på grava hans i Paris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og eg har vore i Dublin og besøkt heimen hans + den fantastiske statuen i parken like ved. Wilde er berre heilt herleg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ein del - men ikkje mykje - til gode i Dublin når det gjeld litteratur. Joyce-museet og heimen til Wilde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har vore på Joyce-museet òg. Reisa var til ære for 100-årsjubileet for Ulysses og Bloomsday. Det er berre å glede seg til neste Dublintur! Btw: eg har vore på Writer's Museum i Edinburgh og eg må verkeleg seie at dette er eit av favorittmusea mine! Ikkje berre er det lite og intimt og tar for seg store forfattarar som Scott og Burns; i tillegg har museet ein heilt fantastiske gåvebutikk som eg gjekk amok i i sommar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

William Shakespeare, Jonathan Swift, Walter Scott, Jane Austen, George Elliot, Charles Dickens, Elizabeth Gaskell, William M. Thackeray, Thomas Hardy, Robert L. Stevenson, Oscar Wilde, Arthur Conan Doyle, James Joyce, Daphne du Maurier, Arnold Bennet, D.H. Lawrence, Brendan Behan - for berre å ta litt frå dei britiske øyane. "To Kill A Mockingbird" er ei av verdas beste romanar, men altså frå USA - om det er britisk og irsk du er ute etter. I Edinburgh lyt du gå i Writers' Museum!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar, uttrykte meg litt upresist, altså bøker skrevet på engelsk. Gjør ikke noe at det er amerikanske forfattere.

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen