Denne fine historien handler om den fattige unggutten Mario som er fisker og postmann.
I jobben som postmann bringer han daglig post til Neruda som er en kjent forfatter og dikter. Mario og Neruda blir etterhvert gode og nære venner. Etterhvert som vennskapet utvikler seg blir samtalene mellom dem dypere og Mario får dermed møte en verden han ikke har kjent før. De snakker om hverdagens slit, politiske håp, menneskelig verdighet, kjærlighet og poesi.

Mario er dypt forelsket i Beatriz, men tør ikke vise det eller si det, men gjennom sitt vennskap med Neruda får han hjelp til å skrive et kjærlighetsdikt til Beatriz. Mario har et flott sitat, "Poesien tilhører ikke den som har skrevet den, men den som trenger den!".

Dette er en fin og lettlest bok om vennskap, medmenneskelighet, men også en historie om kjærligheten.

Boken er også filmatisert, men jeg har ikke sett filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Men filmen bør du sjå. Takk for påminninga om boka som ligg til grunn for filmen. Eg ruker å vise filmen for elevane mine når vi driv med lyrikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg så filmen for mange år siden og den er nydelig! Det er ikke så lenge siden jeg leste boken og den falt ikke helt i smak. Men det er litt typisk når filmen kommer følr boken... I dette tilfellet var filmen best!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også opplevd at boken er litt nedtur hvis jeg har sett filmen først og den har vært veldig bra. Skjønner at denne filmen er en godbit så jeg skal prøve å få sett den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneHarald KSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo Rye