Vet dere noe om hvor det er best og plasere bøkene sine. jeg står nemlig og vil til og lage mini bibliotek i stua borte med peisen. Men så sier pappa han trur at bøkene kan ta skade av det. At det er veldig varmt og andre ganger veldig kalt.. Noen som veit eller har erfaringer med det, vil jo ikke at de dyrebare bøkene mine skal gå i stykker.. Hva kan dere anbefale :) Hjelp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Så heldig du er som kan velge og vrake i plassering av bokhylla. Mange av oss må vel sette bokhyllene der det er plass, men jeg har aldri hørt noen klage over at de blir ødelagt.

Der jeg bodde før, hadde jeg kriminalromaner og andre jeg var minst redd for i en reol på loftet ( loft uten isolering og sola steikenede på skråtaket om sommeren),og de bøkene har det like bra den dag i dag etter flere år på den måten! Så sett dem der du synes det er pent, du!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørtes jo bra ut.. hehe Jah.. Er nå ikke fordi jeg kan ha de hvor som helst.. Men har på mirakelvis fått flytta alle tinga til pappa så jeg har et helt rom til rådighet xD Hvilket er ganske fantastisk.. For han eier ikke lite ting for og si det sånn :P

Bøker tåler kanskje mere end vi tror xD Kunne det lyde som om :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har de fleste bøkene mine i soverommet mitt i kjelleren. Der er det ofte mørkt og kaldt siden jeg nesten aldri oppholder meg der, bare når jeg går og legger meg. Så de bøkene har stått der en del år nå og er i tipp topp stand:)

Men aldri forlat bøkene dine ute når sola steker skikkelig. Var en sommer for noen år siden jeg glemte å ta inn en S.King bok som jeg leste i ute, men som jeg glemte å ta med meg inne da jeg ble lei av sola. Utpå kvelden oppdaget jeg at den var ute og noe av forsiden var smeltet. Hyl! Heldigvis var det "bare" en pocketbok, men er jo redd for pocketbøkene mine også, så nå er jeg veldig nøye med å ta med bøkene mine inne når jeg går inn og ikke har tenkt å være mer ute samme dag. Bare et tips:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faren din har helt rett, bøker skal vel ideelt sett oppbevares relativt kaldt og mørkt, som vin, kanskje. Uten fuktighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett at sollys bleker bokryggene veldig. Vil nok anbefale å plasere bokhyllen utenfor solens rekkevidde..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan se jeg har skrivd peis. Men mente vedovn. Sånn lukka.. Så er jo mest temperaturene jeg er bekymret for skal ødelægge det.. Og lufta endrer seg jo når temperaturen endrer seg.. Vil det si jeg ikke behøver og bekymre meg :S

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror fukt er mer skadelig enn varme. Jeg har en del bøker jeg har arvet fra den eldre genrasjon og de sto så vidt jeg husker i en liten stue med en vedovn som var rødglødende, de fyra med koks. Bøkene ser bra ut, men siden min bestefar og onkel begge røkte så lukter de fortsatt tobakk. Men det er gode minners lukt. Selv så har jeg bøker stort sett over alt, sola kan ta litt farge av permene har jeg sett. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hvor nær peisen bøkene dine blir stående, men hos meg står bokhyllene rundt og nær vedovnen. Der har de stått i alle år og ser ut til å stortrives:-). Jeg har også bøker på hytta og der varierer temperaturen fra minus (!) 10 til pluss 25, - bøkene er i fin stand de så dette tror jeg ikke du trenger å være så engstelig for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først og fremst: det aller viktigste er å ta vare på bøkene en eier! Er fullstendig enig med faren din; ikke bare er det stor fare for temperatursvingninger rundt en peis, i tillegg kan den umiskjennelige duften av nybrent ved (papirets ”far”!) sette seg i bøkene… Fukt fører til degenerering, likeså gjør alt for varm og tørr luft (papiret blir sprøtt og brekker lett… NB: dette avhenger av hvor god kvalitet papiret i utgangspunktet har…). For ikke å nevne assosiasjonene bøker og åpen ild fører til; nei, hold bøkene dine langt unna denne delen av huset du bor i!

Fra spøk til (litt) mer alvor. Jeg elsker å eie bøker og jeg elsker å se bøkene jeg eier. Siden jeg bor i en svært liten leilighet, har jeg ikke samme problemstilling som deg. Mitt problem er heller at jeg slett ikke har plass til alle bøkene mine. Jeg har prøvd å løse denne problemstillingen ved å oppbevare mine skatter i høye bokhyller i gangen + overalt der det ellers finnes veggplass. Jeg innrømmer at en ordning med bøker i gangen slett ikke er fullkommen, men den har likevel sine fordeler; når jeg åpner døren hjemme etter en lang og tung arbeidsdag er det første jeg ser mine elskede skatter… i god stand, siden de ikke blir utsatt for alt for store temperatursvingninger ;)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mine står fra 1.5 - 2 meter fra peisen og ser ut til å trives med det. Det er vel som med alt annet, at står det for nært blir det brent;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men sidene tar liksom ikke skade av varmen som sånn.. Fukta i lufta.. Trur det er det pappa snakka om.. Ikke at jeg trur han veit så mye om det, men tenkte jeg ville sjekke her inne med folk.. Før jeg liksom satte fram alle bøkene mine, hvis nå det ikke funker.. Rummet er nemlig ikke så stort..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sidene vil jo uansett være beskyttet av permene. Det vil jo være ryggen på boken som vil være mest skadelidende, men du skal fyre godt hvis det skal merkes. Tviler på at det vil bli et problem. Sikkert lurt å unngå badstuetemperatur og for høy luftfuktighet;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattakntschjrldAkima MontgomeryStig TKirsten LundTine SundalConnieEgil StangelandHarald KHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKaramasov11Anne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H Helseth