Jeg har ikke fulgt så nøye med i diskusjonene og mulig dette er et emne som er tatt opp før, men er det mange her inne som leser ebøker nå? Jeg har fått en iPad i tidlig julegave og er overrasket over hvor behagelig den er å lese på. Praktisk å ha med i veska på t-bane og i senga om kvelden. Nå bruker jeg den mest til å lese manus da og den er mye mer håndterlig enn en stor manusbunke, for ikke snakke om mer miljøvennlig. Men jeg har også kjøpt min første e-bok fra Amazon og suste nettopp gjennom One day på iPaden. Kommer nok mest til å lese manus på iPaden og bøker som bøker fremover. Men hvordan er det med dere andre, er e-bok helt fy her inne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg elsker papirbøker og kommer aldri til å slutte med det, men er litt nysgjerrig på lesebrett. Hvor mye koster det sånn omtrent og hvor får man tak i det? Vet ikke så mye om det, men det hadde vært morsomt å se på et selv om jeg ikke bestemmer meg for noe der og da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker min Kindle som jeg kjøpte i sommer :) Den er ekstra praktisk for meg som bokblogger da jeg kan lagre notater, markere passasjer også videre mtp. en fremtidig bokanmedelse underveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er tilhenger av overfylte bokhyller, men må bygge på huset om jeg skal få plass til flere bøker. Så da er ebøker en genial løsning. Andre fordeler er at det er enkelt å ta med seg en stor boksamling hvor du enn skal, det er enkelt å kjøpe ebøker ( i hvert fall på Kindle),(altfor enkelt av og til), og leveringstiden er ekstremt kort. Kjempegreit når jeg er ferdig med en bok i en serie, og bare MÅ lese neste med en gang. Klikk - søk - klikk - les.

Når det er sagt, så slutter jeg ikke å kjøpe papirbøker med det første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor miljøvennlig er egentlig iPad i forhold til gode gamle papirark av trær? Er det noen som vet? For det kreves vel en del ressurser for å produsere en iPad?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser på Kindle, og er veldig fornøyd med det! Jeg synes nesten det er bedre å lese på Kindle enn innimellom. Det er fint å ha muligheten til å bestemme blant annet skrifstørrelse selv. Du slipper unna de bøkene som har ekstremt liten skriftstørrelse av uante grunner. Ikke det at jeg ser dårlig, men akkurat passe skriftstørrelse gir en fin flyt. Noe av det beste er at du kan legge den ned uten at den blar om som en vanlig bok.

Jeg leser også på Kindle for mac og Kindle for iPhone, når jeg har tid men ikke Kindle tilgjengelig. Den automatiske synkroniseringen er ganske fin å ha.

Det eneste problemet jeg ser med ebøker er paranoid bokbransje. Møter av og til på "This book is not available in Europe due to copyright restrictions". Ikke veldig praktisk, har dog ikke vært et stort problem til nå.

Til dere med iPad: Hvordan fungerer det å lese på bokhylla.no?

Til dere som ikke vet hva http://bokhylla.no er, iPad eller ikke iPad, ta en tur innom. Over 50 000 skannede bøker tilgjengelig for alle med norsk ip-adresse. Jeg kom over dette forrige uke, har lest en bok derfra på laptopen. Det fungerte ganske greit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har jeg testet ut bokhylla.no. Ikke helt som kindle, men slett ikke dumt. :) Og det gikk fint aa laste ned boeker, selv om jeg ikke har norsk ip-adresse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke prøvd bokhylla.no ennå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kindle - tre gode ting i ett: Lesevennlig, praktisk, uunnvaerlig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lastet ned Kindle for PC fra Amazon på min lap-top. Det er gratis og jeg syns det er helt greit å sitte i min lenestol og lese bøker på den måten. En fordel ar at jeg har hele Amazons utvalg å velge fra, det tar noen sekunder å laste ned og bøkene får jeg fra kr. 55,- og oppover. For meg er det ingen tvil om at lesebrettene er kommet for å bli og at de vil overta mer og mer av markedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt at det ikke er fy-fy da :) Jeg elsker også de fysiske bøkene, fulle bokhyller med gode leseopplevelser :) Derfor blir nok iPaden mest brukt til jobbsammenheng, altså manus, der de ikke erstatter en ferdig, fysisk bok, men en stygg bunke A4ark ;) Men jeg er spent på hvordan utviklingen kommer til å bli for ebok når den norske bokbransjen kommer for fullt på banen rundt påsketider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Definitivt. Blir det bare en "fad" eller er de kommet for å bli? Folk sier jo at gammeldagse bøker vil forsvinne mer og mer i dagliglivet når e-bøkene blir mer tilgjengelige, men jeg mener nå at slikt ofte er høyst uforutsigbart. Om noen år kan vi nok se det klarere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser egentlig for meg ebøkene som et supplement på samme måte som lydbøkene. Lydbøker er jo veldig populært nå men det gir jo ikke utslag i form av nedgang i boksalget for det :) Tror bare det gjør at folk leser flere bøker siden de nå har med seg en bok overalt de er uten vekten av den fysiske boka som ofte er veldig tung i veska :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri prøvd å lese på lesebrett, og det skulle jeg gjerne hatt anledning til før jeg eventuelt bestiller et. Jeg tenker da på Kindle og den typen.

Jeg veit jo at noen ganger kan det virke enklere for meg å lese på skjerm, det er noe med å trykke på ned-piltasten og la teksten "rulle" oppover etter hvert som jeg leser den. Men på de fleste lesebrett fungerer vel sidene på samme måte som i en vanlig bok, altså at man blar om når man har kommet til bunnen av sida, og da er det jo ingen forskjell om jeg leser på et slikt eller i en vanlig bok. Da ser jeg flere fordeler med å ha selve boka, fordi jeg liker bokhyller med alle mine gode leseopplevelser samla, og fordi jeg ofte husker spesifikke partier i boka på en litt "fotografisk" måte - om det sto på en høyreside eller en ventreside o.l. som hjelper meg å finne igjen ting i dem seinere. Når man bare ser én side av gangen blir det jo helt annerledes.

Men som sagt, jeg føler at jeg ikke kan vite om dette er noe jeg har lyst til å gå i gang med før jeg har prøvd skikkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har bare kjennskap til Kindle. På den kan du blant annet merke tekst og enkelt finne tilbake til faborittsitater senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, vi har diskutert det før. E-bøker er ok det for de som liker det. For min egen del henger jeg fast til papirbøker, selv om det er noen trær som må bøte med livet. (unnskyld trærne). Håper at returpapir kan brukes i bøker sånn for trærne sin skyld, ops en digresjon. men nei e-bøker er ikke fy her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen