Dette er en serie på tolv bind, lagt til Frankrike i 2. halvdel av 1600-tallet - altå under Ludvig 14.'s tid. Jeg leste den første gang da jeg var 12 år og var helt fortapt, slukte bøkene rått. Hovedpersonen, Angelique, vokser opp i en fattig adelsfamilie på landet, men gifter seg til rikdom med en adelsmann fra Toulouse. Og dermed er vi igang!

Intriger, kjærlighet og maktkamp, livet ved Solkongens hoff, kamp for overlevelse i Pariser-slummen, reiser til Middelhavet, slavehandel, religionskrig, opprør mot kongen og reiser til nye land. Det er ikke grenser for hva hun opplever og kan. Og hun er forførende, vakker og intelligent. En ekte heltinne!

Det er et ektepar som har skrevet bøkene sammen. Hun skrev og han var historiker og sto for research. Sånn sett er alle de store begivenhetene som Angelique vikles inn i historisk korrekte. Deler av persongalleriet er også historiske personer. Mye av dagliglivet som beskrives er også kjent fra andre kilder og virker veldig ekte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg leste også denne serien da jeg var 12-13 år. Jeg var fullstendig oppslukt, og nærmest ikke kontaktbar mens jeg leste bøkene. Mange minner kommer strømmende på når jeg leser din omtale! Jeg husker f.eks. at Angelique var elskerinnen til Napoleon, reiste over Atlanteren til den nye verden (til Canada) og at hun opplevde det meste på sin ferd. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den dama der! Jeg har lest den om igjen som voksen, og hadde mye glede av den da også. Mest som litt deilig virkelighetsflukt og litt nostalgi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjære vene - nå husker jeg at jeg har lest denne serien! En gang i tenåra da jeg slukte alt biblioteket kunne by på! Litt av hvert som dukker fram igjen når man er bokelsker på nettet! Jeg tviler på om jeg vil sette himmel og jord i bevegelse for å få lest disse bøkene igjen. Alt til sin tid!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødritaolineReidun SvensliJarmo LarsenGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseKaren RamsvikMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H Hoel