Verbal flamenco blir det ikkje av desse reiseskildringane - litt kjedeleg, rett og slett, endå Notaker byr på både ein moderne barber i Sevilla og andaluciske kvinner etter Carmen. Tørre som solbrent andalucisk jord er enkelte delar av stoffet, litt meir poetiske er andre. Og takk for kapitlet om Federico García Lorca!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Nå er jeg kommet halvveis i "Andalucía - en reise i sol og skygge" og må så langt si meg dypt uenig med deg, Kjell! Henry Notakers språk flyter lett og levende, tørrvittig og medrivende. Stilen er kåserende og saklig, men etter min mening aldri kjedelig. Notaker deler sjenerøst av sine store kunnskaper om sitt tema. Måten han fletter sammen historiske fakta, små dagligdagse episoder og egne erfaringer og refleksjoner på, skaper et interessant og levende bilde.

En digresjon, hadde jeg lest Notakers "Andalucía" før Falcones' "Fatimas hånd", hadde jeg nok hatt større utbytte av sistnevnte. (Kritikken av de grunne personskildringene og det klisjefylte språket står likevel ved lag.)

Et lite ps: Skulle du ønske å kvitte deg med denne "kjedelige og tørre" reiseskildringen, kan jeg tilby et godt hjem :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er likevel på ingen måte imponert over denne delen av Notakers litterære produksjon (kanskje det var fordi at eg liker han at eg hadde venta meir av han her), men kunne aldri tenkje meg å kvitte meg med boka, nei. Ho kjem nok til nytte. Ikkje rart at det flyt over av bøker heime hos eg ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he, jeg kjenner "problemet" ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmmmmm. Nå har jeg nettopp satt denne på min ønskeliste.
Har du/dere noe bedre å anbefale om samme tema?

Andre syn på Henry Notakers Andalucía?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel... jeg har just funnet ut at jeg har hatt så lyst på boken [Duende - A journey into the heart of flamenco] at jeg har kjøpt den TO ganger - og ikke lest noen av eksemplarene ennå! (Under en liten omkalfatring i min fysiske boksamling forleden, råka det seg slik at dei råka på einannan - det var først da jeg oppdaget at jeg hadde to...) Jeg TROR fortsatt at dette er en bra bok om Andalucía og kulturen der, så om du er interessert, kan du gjerne overta den ene....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, men Lonely Planet ("Andalucía") har no fakta, i alle fall. I Historiebokklubben kjem det ei bok om Spanias historie. Det afrikanske kultursenteret i Oslo har fleire arrangement framover om den arabiske kulturen i Andalucía. Eg har ei bok om spaserturar i Granada. Alhambra-butikken i Granada har mange bøker, men eg hugsar ikkje titlane. Skal skrive når eg kjem på noko. Her (http://www.kosmikomiko.com/?cat=6) er litt lyttestoff på spansk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Apropos aktivitetene du nevner CAK, så skal det være et foredrag der allerede i morgen (tirs. 15. mars 2011) kl. 19.30 om maurerne i Andalucía - har stort potensial til å bli interessant, dét!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk begge to! Gemalen og jeg har CAK, maurerne i Andalucía på programmet i morgen. Gleder oss til det!

Jeg vil gjerne overta boken du nevner, Annelingua (sender deg en privat melding).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKirsten LundHarald AndersenBente NogvaSolveigFindusLilleviTheaIreneleserInger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdEivind  Vaksvik